Posesorii de iPhone care au apucat să instaleze pe dispozitivele lor jocul Fortnite înainte ca aplicația să fie scoasă din magazinul AppStore vor să se îmbogățească.

Vă vine să credeți sau nu, dar prețul unui iPhone pe care este instalat jocul poate fi și de 20 de ori mai mare decât valoarea normală.

Un australian și-a încercat norocul, scoțându-și la licitație telefonul iPhone X pe platforma eBay. După ce a primit peste 40 de oferte, prețul final al dispozitivului a fost de 18,000 de dolari,

Un astfel de model second-hand se vinde în mod normal cu prețul de 800 de dolari, scrie sursa citată.

Fortnite, scos de pe Apple! Gamerii sunt dezolați

Apple a eliminat celebrul joc Royal Royale Fortnite de la Epic Games din App Store. Astfel, de joi, acesta nu mai poate fi accesat pe iPhone sau iPad, iar compania producătoare, a anunțat că va da în judecată gigantul tech.

Potrivit Apple, decizia de a înlătura Fortnite din App Store a avut la bază încălcarea de către Epic Games a regulilor impuse de către magazinul de aplicații prin faptul că le prezenta jucătorilor o posibilitate de a cumpăra moneda virtuală din joc fără a folosi sistemele proprietare de plată ale Apple.

Epic Games a încărcat pe YouTube un clip care parodiază celebra reclamă “1984” a Apple, numai că de această dată în rolul negativ este chiar compania condusă de Tim Cook.

Conflictul juridic dintre cele două companii are loc în contextul în care Apple are tot mai multe probleme legate de restricțiile pe care le impune aplicațiilor din App Store, pentru a putea încasa 30% din orice venituri generate de acestea.

În iunie, Comisia Europeană a anunțat lansarea a două anchete, dintre care una vizează obligativitatea de a folosi în App Store sistemul Apple de achiziții în cadrul aplicațiilor și restricțiile privind informarea utilizatorilor de iPhone și iPad de existența unor opțiuni mai ieftine de achiziții în afara aplicațiilor. Unul dintre reclamanți în acest caz a fost Spotify.

Fortnite înregistra venituri de 2,75 milioane de dolari pe zi de pe dispozitivele iOS (iPhone și iPad). Cum Fortnite este gratuit, toate veniturile sunt generate de microtranzacțiile din cadrul jocului, adică exact cele aflate în centrul conflictului dintre Apple și Epic Games.

Comisionul de 30% solicitat de Apple pentru orice tranzacții realizate prin intermediul aplicațiilor din App Store a determinat jucători importanți precum Netflix și Spotify să renunțe la plățile realizate în cadrul aplicației pentru utilizatorii de iPhone sau iPad.