Încurcătura a apărut după ce un bărbat de 49 de ani a decedat în cursul zilei de joi, în pădure. În urma anchetei polițiștilor, bărbatul a fost transportat la morga de la spitalul din Câmpulung Moldovenesc.

Familia a fost informată că cei de la Medicină legală sunt aglomerați, astfel încât abia sâmbătă a fost chemată să ridice trupul bărbatului.

Fiul bărbatului a avut însă o surpriză de proporții când a ajuns la morgă. După ce s-a prezentat și a spus numele celui decedat, angajații spitalului au început să se încurce în declarații, recunoscând în cele din urmă că eliberaseră trupul tatălui, cu o zi în urmă, fiind confundat cu un bătrân de 81 de ani.

Astfel, fiul a fost nevoit să se intereseze unde a ajuns trupul tatălui său și a aflat că acesta fusese deja îngropat, cu o zi înainte, în cimitirul din Câmpulung Moldovenesc.

În urma încurcăturii, bărbatul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc de unde a obținut o ordonanță de deshumare și trupul a fost întors înapoi la morgă, urmând să fie preluat de familie astăzi, arată antena3.ro.

”S-a făcut deshumarea, au desfăcut sacul și l-am recunoscut. Azi (duminică, 31 mai) să-i facă autopsie și apoi să-l iau de la morgă și să-l îngrop creștinește”, a declarat fiul bărbatului decedat pentru ”Monitorul de Suceava”.

”Cealaltă persoană decedată avea 81 de ani și tata 49. Plus că aveau și etichetă cu numele, dar nimeni nu a verificat. Eu am înțeles că din partea celuilalt mort a venit o rudă mai îndepărtată care a luat corpul fără să verifice. Dar la morgă intră cine vrea și ia ce vrea? Nu există nici o regulă, nimeni care să răspundă? Ei dau vina acum unul pe altul și nu își asumă nici o răspundere”, a arătat tânărul.

Poliția Câmpulung Moldovenesc a deschis un dosar penal și în urma cercetărilor se va stabili cine este răspunzător pentru încurcătură.