Evenimentul Zilei > Actualitate > INCIDENT NAVAL în portul Constanța. PESCADOR SCUFUNDAT lângă mal
INCIDENT NAVAL în portul Constanța. PESCADOR SCUFUNDAT lângă mal

INCIDENT NAVAL în portul Constanța. PESCADOR SCUFUNDAT lângă mal

O ambarcațiune care, în 2015, fuseseră abandonată, cu zeci de imigranți la bord, în apele române, fiind ulterior confiscată pentru cercetări, s-a scufundat astăzi în portul Constanța cel mai probabil din cauza uzurii. Nu au fost victime omenești.

Pescadorul, fără nume, fără pavilion și nepăzit, s-a scufundat în dana 3 a portului Constanța, luând apă după ce ar fi cedat o valvă. Nava era  veche și fusese ancorată pentru a fi reparată. Este vorba de un pescador turcesc reținut de Garda de Coastă în luna ianuarie 2015 . La finalul procesului, Curtea de Apel Constanța a decis că pescadorul rămâne în proprietatea statului român, fiind încredințat ANAF pentru valorificare. Ulterior, a fost scos către licitație și vândut unei firme.

Imediat după ce autoritățile portuare au constatat scufundarea navei, în jurul ei au fost instalate baraje antipoluare pentru limitarea eventuialelor urme de hidrocarburi. Navele Agenției de Salvare Vieți Omenești pe Mare (ARSVOM) au patrulat zona, scafandrii instituției verificând dacă navigația a fost pusă în pericol. La începutul săptămâînii viitoare pescadorul va fi scos la suprafață, pe cheltuiala proprietarului, cu ajutorul unei macarale ale Administrației Portului Constanța. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.