Evenimentul Zilei > Actualitate > Incident halucinant la Iași! Un tânăr a căzut de la etaj, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19
Incident halucinant la Iași! Un tânăr a căzut de la etaj, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19

Incident halucinant la Iași! Un tânăr a căzut de la etaj, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19

Un incident a avut loc la un centru de vaccinare din Iași, unde un tânăr a căzut de la etajul 1. Acesta se vaccinase anti-COVID-19 cu puțin timp în urmă și se afla în perioada de supraveghere. Pacientul s-a apropiat de balustradă, a amețit și a căzut în gol. Prima reacție a celor de la DSP este că tânărul nu ar fi respectat indicațiile medicilor.

Un tânăr din Iași a căzut în gol de la etajul 1 al unui centru de vaccinare. Acesta abia primise doza de imunizare și se afla în perioada de supraveghere. I s-a făcut brusc rău și s-a apropiat de marginea balustradei în încercarea de a se ține de aceasta. În momentul respectiv a amețit și a căzut în gol. O echipă SMURD s-a deplasat la locul incidentului, iar bărbatul de 23 de ani a fost transportat de spital, având mai multe contuzii. Din fericire, starea de sănătate a tânărului nu este una gravă. O primă reacție a venit și din partea celor de la DSP Iași, care susțin că vina pentru acest incident este a pacientului și nu are legătură cu serul administrat prin vaccin.

„Echipa terapiei intensive SMURD Iași a intervenit într-un centru de vaccinare unde un tânăr, 23 de ani, aflat în perioada de supraveghere post vaccinare a dezvoltat o stare lipotimică și, dorind să iasă din clădire, a căzut de la etajul 1. A fost preluat, conștient, cu mai multe contuzii, fără fracturi, fără sângerare”, a explicat Diana Cimpoeșu, șeful UPU Iași.

Din fericire, în ciuda faptului că a căzut de la etajul 1 al centrului de vaccinare, starea tânărului din Iași este una bună. S-a ales doar cu o sperietură puternică și câteva vânătăi. Conform medicilor, acesta are contuzii toracice și hepatice. Pacientul va rămâne internat în spital, iar starea sa de sănătate nu este una gravă. DSP Iași a transmis pentru libertatea.ro faptul că a fost începută o anchetă în acest caz, iar din primele informații obținute atestă că bărbatul nu a respectat recomandările medicilor, dorind să plece acasă imediat după efectuarea vaccinului anti-COVID-19.

„Un prognostic favorabil și fără riscul unei reacții alergice post vaccinare. El a declarat că nu mâncase, se întâmplă frecvent ca după o înțepătură… o persoană să dezvolte o stare lipotimică”, a adăugat medicul ieșean.