Evenimentul Zilei > Social > Începe închiderea staţiilor de metrou pentru modernizare. Suplimentări de linii RATB
Începe închiderea staţiilor de metrou pentru modernizare. Suplimentări de linii RATB

Începe închiderea staţiilor de metrou pentru modernizare. Suplimentări de linii RATB

Începând din această săptămână, METROREX a anunţat începerea închiderii staţiilor de metrou. Acesta este motivul pentru care Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va înfiinţa nouă linii-navetă de autobuze pentru a asigura transportul călătorilor de la staţiile de metrou care urmează a fi închise, la cele învecinate de pe aceeaşi magistrala de metrou, anunţă regia de transport Bucureştean.

Prima staţie care intră în programul de modernizare este staţia de metrou Aurel Vlaicu. Vor mai fi închise: Pipera, Dimitrie Leonida, Berceni, Costin Georgian, Pantelimon, Tineretului, Apărătorii Patriei şi Constantin Brâncoveanu.

Intervalul de succedare al autobuzelor liniilor navetă va fi de circa 2-3 minute în zilele de lucru, respectiv 3-4 minute în zilele de sărbătoare, astfel încât să poată fi satisfăcută cererea de transport de pe magistrala afectată.

"Precizăm că, odată cu închiderea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, în afară de linia naveta de autobuze 616, va fi suplimentată şi linia de tramvaie 5. De asemenea, în data de 17.07.2017, va funcţiona o linie specială de autobuze, la solicitarea unei companii private, pe traseul: Şos. Colentina, Str. Doamna Ghica, Şos. Petricani, Bd. Dimitrie Pompeiu, staţia de metrou Pipera", mai spun reprezentanţii RATB.

Totodată, în funcţie de modificarea punctuală a cererii de transport pe reţeaua de suprafaţă în vecinătatea staţiilor de metrou afectate, RATB va majora parcul circulant pe liniile din zona acestora.