Evenimentul Zilei > Actualitate > Începe admiterea pentru Olimpiadă
Începe admiterea pentru Olimpiadă

Începe admiterea pentru Olimpiadă

Loturile naționale de gimnastică își joacă, în acest weekend, ultima carte pentru calificarea la cel mai important eveniment sportiv al lumii, găzduit de orașul brazilian Rio de Janeiro

Naționala feminină de gimnastică va participa, în acest weekend, la turneul preolimpic de la Rio de Janeiro.

Sportivele „tricolore” se află pentru prima dată în această postură, și riscă să rateze calificarea la Jocurile Olimpice găzduite de metropola braziliană, în această vară.

Bellu și Bitang n-au ajuns în Brazilia

În absența Larisei Iordache, accidentată, lotul „tricolor” este format din Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Silvia Zarzu, Dora Vulcan, Andreea Iridon și Maria Holbură (în postura de rezervă).


Laris Iordache este accidentată și n-a făcut deplasarea în Brazilia, la Rio de Janeiro


Deși au participat în ultimele săptămâni la antrenamentele de la Izvorani, Octavian Bellu și Mariana Bitang nu au făcut deplasarea în Brazilia, iar echipa se află pe mâinile tehnicienilor Lucian Sandu, Adela Popa și Maria Fumea.

„Mă gândesc la obținerea calificării”

„Dacă la Campionatele Mondiale a lipsit Cătălina Ponor, ceea ce a constituit un mare dezavantaj, acum accidentarea Larise Iordache ne face să participăm la o cursă cu… handicap! Zarurile sunt aruncate! Totul, și, desigur, mă gândesc la obținerea calificării, se află în mâinile fetelor, fără a înțelege că se pune o presiune în plus asupra lor. Vor exista, desigur, și multe neprevăzute. Depinde de forma zilei, de concurs”, a declarat Adrian Stoica, președintele Federației Române de Gimnastică.

„Presiune există, pentru că nu am mai fost într-o astfel de situație până acum. Este un concurs foarte important pentru noi, trebuie să ne ducem cu încredere și chiar dacă există presiune, sper să nu avem ratări. Ceea ce mă interesează acum este calificarea pentru J.O. 2016 și apoi o să discutăm mai departe”, a afirmat și Cătălina Ponor, veterana lotului național.

La Rio va fi prezentă și echipa masculină, care va încerca să obțină biletele pentru JO. Lotul este compus din Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Bățagă, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Andrei Ursache, Laurențiu Nistor, antrenați de Ioan Suciu, Ștefan Gal și Vasile Vug.