Evenimentul Zilei > Social > Încep pregătirile pentru slujba Sfântului Ardealului – Arsenie Boca
Încep pregătirile pentru slujba Sfântului Ardealului – Arsenie Boca

Încep pregătirile pentru slujba Sfântului Ardealului – Arsenie Boca

Sinodul mitropolitan al Ardealului a aprobat dosarul de canonizare al Părintelui Arsenie Boca, cunoscut și drept Sfântul Ardealului și a fost trimis spre examinare Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, declara în 2014 că „ar fi cel mai fericit om din lume să poată să semneze şi el pe actul de canonizare”.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la moartea părintelui. Deși a murit la Sinaia în 1989, este îngropat la Mânăstirea Prislop din județul Hunedoara.

După momentul canonizării sau concomitent cu acesta, se va întocmi viața și slujba sfântului, slujbă care începând din momentul canonizării va fi săvârșită în ziua de prăznuire a sfântului în biserică. În momentul în care va fi canonizat părintele, se va emite slujba respectivă, vecernia, utrenia, troparul, condacul, acatistul sfântului, toate rânduielile de slujbă care sunt specifice cinstirii unui sfânt în biserica ortodoxă, urmând ca să fie elaborată și viața sfântului cu minunile care sunt considerate de biserică veridice și emblematice”, a declarat părintele Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Epsicopiei Devei și Hunedoarei.