În depozitele companiei Global Archive Management, care au ars mai bine de 48 de ore, printre documentele de la mari bănci şi corporaţii s-ar  afla depozitate şi cele de la Astra Asigurări SA, încă de pe vremea când această era monitorizată de firma de audit financiar KPMG, potrivit România liberă.

Publicația aminteşte că, în iulie 2016, Dan Adamescu şi fiul sau, Alexander Bogdan Adamescu, au intentat un proces statului român la ICSID, cea mai cunoscută instanţa internaţională de arbitraj comercial.

„La ora depunerii de probe la ICSID, atât de către statul român, cât şi de către compania olandeză prezidată de Alexander Adamescu, probe de importantă capitală se pare că au ars în incendiul încă nestins de la Dârăşti. De fapt, în acel loc s-a aflat întreagă arhivă a Astra Asigurări încă de pe vremea auditării sale de către compania KPMG”, scrie România Liberă.

Compania Global Archive Management (GAM) este specializată în depozitarea arhivelor pe hârtie şi în format electronic ale companiilor. Este cea mai mare arhivă de informaţii bancare, IFN, asigurări şi chiar retail, în special FMCG.

Compania s-a lăudat în presă acum un an că ar deţine cel mai performant sistem de stingere al incendiilor.

Incendiul care a mistuit o hală plină de documente al unuia dintre cei mai mari depozitari de arhivă din România, continua să ardă, duminică seara, la trei zile după ce a luat foc. Situată pe un drum izolat, care face legătura între localitățile Măgurele și Dărăști Ilfov, în hala care s-a aprins vineri seara  erau depozitate documente ce aparțineau unor bănci renumite, societăți de asigurări și retaileri. Surse neoficiale susțin că anumite instituții de stat au depozitate documente la Global Archive Management, precum Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov.