Evenimentul Zilei > Social > Incendiu de proporții la un hotel din Eforie Sud. Turiștii s-au trezit panicați și au rupt-o la fugă
Incendiu de proporții la un hotel din Eforie Sud. Turiștii s-au trezit panicați și au rupt-o la fugă

Incendiu de proporții la un hotel din Eforie Sud. Turiștii s-au trezit panicați și au rupt-o la fugă

Au fost mari probleme la un hotel din Eforie Sud, acolo unde un incendiu izbucnit marți dimineață a dat trezirea turiștilor și personalului.

Un incendiu puternic a izbucnit, marți dimineață, la un hotel din stațiunea Eforie Sud. 16 persoane, dintre care 5 sunt copii, au fost coborâte de pompieri de pe acoperişul imobilului, după cum a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa.

O mare degajare de fum a fost semnalată la hotelul respectiv, marți dimineață. 40 de pompieri au intervenit pentru a face față situației

O persoană care fusese intoxicată cu fum a fost transportată la spital de către un echipaj SAJ, fiind în stare conştientă, cooperantă. Prin apel la 112, în jurul orei 4,00, pompierii au fost solicitaţi să intervină la un hotel din Eforie Sud (demisol + parter înalt, 44 de camere), acolo unde exista o degajare mare de fum.

La locul solicitării au fost alocate patru autospeciale de stingere, două autoscări, o maşină de descarcerare, trei SMURD, două ambulanţe SAJ, un total de 40 de pompieri.

„O singură persoană care fusese intoxicată cu fum a fost transportată la spital de către un echipaj SAJ, conştientă, cooperantă”

„La momentul respectiv în hotel se aflau aproximativ 83 de persoane (79 de turişti, 4 angajaţi ai hotelului), dintre care 47 s-au autoevacuat, iar 36 au fost evacuate de către echipajele de la faţa locului. Dintre cele 36 de persoane, 16 (11 adulţi, 4 copii şi un sugar) au fost coborâte de pe acoperişul hotelului. O singură persoană care fusese intoxicată cu fum a fost transportată la spital de către un echipaj SAJ, conştientă, cooperantă”, au anunțat reprezentanții de la ISU Constanţa.

Turiștii așteaptă să vadă dacă vor fi cazați în altă parte sau vor primi înapoi banii pe care i-au plătit

Incendiul a fost lichidat la ora 4,58, cauza probabilă a focului fiind un scurtcircuit la boilerul din camera tehnică a hotelului. Conducerea hotelului va trebui să decidă, astăzi, ce se va întâmpla cu turiștii. Dacă aceștia vor fi relocați în alte unități de cazare sau își vor primi înapoi bai plătiți pentru cazarea pe litoral.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: