Certificatul de naștere a fiicei mai mici a Ducilor de Sussex, Harry și Meghan Markle a fost obținut de publicația People. Conform documentului, micuța Lili, s-a născut pe 4 iunie la ora 11:40 dimineața, la Spitalul Cottage Santa Barbara, situat nu departe de locuința celor doi.

Pe certificatul de naștere al copilului, în dreptul părinților, Prințul Harry a fost înregistrat cu titlurile pe care le deține, „Alteța Sa Regală”, „Ducele de Sussex”.

În schimb, soția sa, nu a folosit aceste titluri regale, ci doar numele complet de fată, Rachel Meghan Markle. Pe de altă parte, pe certificatul de naștere a primului născut al familiei, Archie, numele lui Harry era listat ca „Alteța Sa Regală Henry Charles Albert David Duce de Sussex” în timp ce Meghan a fost trecută ca „Rachel Meghan Alteța Sa Regală Ducesa de Sussex”.

În dreptul ocupației părinților, pe certificatul de naștere al lui Archie, au fost înregistrate mențiunile „Prinț” și „Prințesă a Regatului Unit”. Pe certificatul de naștere eliberat în California, ocupațiile părinților nu au fost trecute.

Cei doi și-au păstrat titlurile regale

În acordul încheiat de cei doi soți cu regina Elisabeta, anul trecut, s-a stabilit că Meghan, în vârstă de 39 de ani, și Harry, în vârstă de 36 de ani, își vor păstra titlurile de Alteță regală, dar nu le vor mai folosi. De când au renunțat la titlurile regale, deși sunt încă ducele și ducesa de Sussex, cuplul a fost apelat, în mod obișnuit, „Harry și Meghan”.

Când prințul Charles va deveni rege, cei doi copii, Archie și Lili, vor moșteni automat titlurile de prinț și prințesă ca nepoți ai monarhului. Istoricul Robert Lacey susține că prințul Charles nu le va retrage aceste titluri și nu va renunța la tradiție.

„Nu cred că va face o astfel de mișcarea nepopulară și ostilă de a înlătura statutul regal al nepoților săi”, a spus Lacey.