Așa cum arată agenția AFP, citată de Agerpres, prelatul în vârstă de 77 de ani era în a treia poziție, în ceea ce privește ierarhia Vaticanului.

Presa internațională remarcă faptul că avem de-a face cu o condamnare a unuia dintre cei mai înalți prelați din Biserica Catolică.

Cardinalul nu a făcut nicio declarație, în ședința de azi, desfășurată în Melbourne, în statul australian Victoria, înainte de a se pronunța verdictul.

Înaltul prelat fusese găsit vinovat, încă din 11 decembrie anul trecut, pentru un cap de acuzare care vizează întreținerea de relații sexuale cu un minor. În același timp, a mai fost învinuit în patru cazuri de atentat la pudoare, tot la adresa unor minori, aceștia făcând parte dintr-un cor bisericesc. Copiii aveau, la data comiterii faptelor, adică 1996 și 1997, între 12 și 13 ani.

Cel care a îndeplinit funcția de secretar pentru economie al Sfântului Scaun ajunge după gratii, iar judecătorul Peter Kidd a spus, cu această ocazie, că vinovăția prelatului este ''evidentă''.

"Este o infracţiune crudă şi ruşinoasă", a declarat în continuare magistratul. ''Este vorba şi despre un abuz de încredere. A profitat de doi tineri băieţi vulnerabili'', a conchis acesta.