Evenimentul Zilei > Economie > În sfârşit, veşti bune dinspre Atena. Grecii s-au hotărât să ducă banii înapoi la bănci
În sfârşit, veşti bune dinspre Atena. Grecii s-au hotărât să ducă banii înapoi la bănci

În sfârşit, veşti bune dinspre Atena. Grecii s-au hotărât să ducă banii înapoi la bănci

Depozitele la băncile din Grecia au revenit "într-un ritm satisfăcător" după alegerile de luna trecută care au redus incertitudinile privind viitorul ţării în zona euro, a declarat marţi George Provopoulos, guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Băncile au trecut printr-o perioadă dificilă şi au pierdut depozite, dar după alegeri s-au întors banii în depozite într-un ritm satisfăcător”, i-a explicat George Provopoulos preşedintelui statului elen, Karolos Papoulias.

De asemenea guvernatorul Băncii Centrale a Greciei i-a îndemnat pe membrii noului cabinet să acţioneze „curajos” pentru a duce la bun sfârşit procesul de privatizare. Potrivit acordurilor de asistenţă convenite cu UE şi FMI, Grecia s-a angajat să strângă 19 miliarde de euro din privatizări până în 2015 şi în acest an a strâns doar 1,5 miliarde de euro.

În zilele dinaintea alegerilor parlamentare, grecii au retras zilnic din bănci până la 800 milioane de euro pe fondul temerilor că o victorie a extremei stângi ar conduce la reintroducerea drahmei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.