În ce scenariu vor funcționa școlile. Decizia se ia luni

În ce scenariu vor funcționa școlile. Decizia se ia luni

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se va reuni luni pentru a discuta scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile.

Grupul de Comunicare Strategică a informat că în Bucureşti sunt cele mai multe cazuri (900) nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare. Rata de incidenţă comunicată vineri de GCS pentru municipiul Bucureşti este de 3,78.

„Având în vedere situaţia epidemiologică actuală, IŞMB a propus Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă luni, 2 noiembrie. În temeiul Ordinului comun MEC - MS nr. 5.487/1.494/31.08.2020 şi în funcţie de recomandările DSPMB, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va hotărî scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile", informează vineri Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Conform sursei citate, în urma discuţiilor cu reprezentanţii DSPMB, la data de 30 octombrie rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3 la mia de locuitori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Coronavirus în România. Situația școlilor în scenariul roșu

Un număr de 3.605 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (online), iar 4.938 în Scenariul 2 (mixt), informează, vineri, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, vineri, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:

- 9.113 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

-4.938 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

-3.605 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3, care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Potrivit MEC, 369 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 3 din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.236 ca urmare a ratei de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 din localitate ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către Direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente.

MEC reaminteşte că, potrivit Ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al ministrului Sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate - numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.