În cât timp se poate construi 1 km de cale ferată în România. Ministerul Transporturilor: „Durata de execuție este de 12 luni”

În cât timp se poate construi 1 km de cale ferată în România. Ministerul Transporturilor: „Durata de execuție este de 12 luni” Sursa:CFR Infrastructura

Ministerul Transporturilor  a anunțat că un simplu kilometru de cale ferată, fără poduri sau tuneluri, poate fi construit abia în 12 luni. Iar pentru un kilometru de autostradă construcția este de 8 luni, dar dacă mai întâmpină și alte forme de relief, proiectele pot întârzia și mai mult.

Execuția unui kilometru de autostradă în România durează 8 luni în timp ce pentru construirea unui kilometru de cale ferată simplă, fără pasaje sau tuneluri durata este chiar mai mare, de 12 luni, potrivit unui document oficial pe care l-a transmis Ministerul Transporturilor la cererea premierului în ședința Executivului din data de 10 august 2022.

În România, 1 km de cale ferată simplă, fără poduri sau tuneluri, poate fi construit în 12 luni

În documentul transmis  de Ministerul Transporturilor se arată că pentru realizarea tronsonului feroviar dintre Aeroportul Internațional Brașov și Ghimbav sunt necesare 36 de luni, dintre care 12 luni doar elaborarea proiectului și 24 de luni pentru tehnic și obținerea autorizației de construire și 24 de luni pentru realizarea lucrărilor de construcții.

”Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav”. În acest caz, sunt alocate proiectării și realizării investiției un număr de 36 de luni, din care : 12 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire și 24 de luni pentru realizarea lucrărilor de construcții.” se arată în informarea transmisă Secretarului General al Guvernului.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cât timp s-ar putea construi 1 km de autostradă pe tronsonul Ploiești-Buzău

8 luni durează un singur kilometru din proiectul Autostrăzii Ploiești-Buzău, în timp ce execuția pentru Autostrada Moldovei, pregătirea proiectelor, cu toate avizele și autorizațiile, precum și contractarea lucrărilor a necesitat o perioadă de 5 ani și jumătate.

”În ceea ce privește calea ferată, precizăm că, s-a efectuat o analiză prin prezentarea graficului Gant pentru un tronson de 1 km de cale ferată simplă – pe traseu nou și fără lucrări de artă (fără poduri sau tuneluri) – durata de execuție fiind de 12 luni, cu condiția obținerii în prealabil a avizelor, acordurilor, autorizației de construire, ce presupun și asigurarea terenurilor prin exproprieri, scoaterea din fondul forestier și circuitul agricol, obținerea certificatului de descărcare arheologică”, arată ministerul Transporturilor.

În ceea ce privește infrastructura rutieră de interes național, analiza privind parametrii tehnici și durata de execuție realizată de Ministerul Transporturilor s-a raportat la 1 km de autostradă inclus în proiectul Autostrăzii Ploiești-Buzău. Durata de execuție, în condiția existenței coridorului expropriat și autorizației de construire, este de 20 de luni pentru întregul tronson, potrivit Agerpres.