Eșecurile medicinei de stat. Îngrijirea pacienților, distrusă de guverne
- Iuliu Vlădescu
- 28 decembrie 2024, 21:35
Eșecurile medicinei de stat. Americanii nemulțumiți de sistemul medical creat prin ObamaCare ar putea dori să-și ia un moment pentru a inspecta un sistem de sănătate în care disciplina de piață nu a fost doar suprimată și distorsionată, ci eliminată în întregime.
Medicina de stat, eșec imens
Nu, această rubrică nu este despre privarea și suferința din regimurile marxiste precum Cuba sau Venezuela.
Chiar și într-o societate bogată precum Regatul Unit, medicina disfuncțională administrată de guvern a produs în ultima vreme o dezbatere cu privire la cel mai bun mod de a oferi tratament pe holurile spitalelor, atunci când nu există camere disponibile pentru pacienți.
Ben Spencer relatează pentru The Sunday Times despre experiența recentă a unui pacient:
De îndată ce Patricia Sillitoe a căzut, a știut că are probleme. Dar nu și-a dat seama că vor trece 23 de ore până când va ajunge în sfârșit într-un pat de spital.
Era ora 2 dimineața, sâmbăta trecută, când femeia de 90 de ani a căzut pe podeaua băii, în casa ei din Carshalton, sudul Londrei.
Neputând să stea în picioare, s-a târât încet în dormitor „apoi a aprins și stins lumina în speranța că vecinul meu o va vedea”.
Din fericire, prietena ei se trezește devreme – la ora 6 dimineața a văzut semnalul lui Sillitoe, a intrat cu cheia de rezervă și a sunat 999.
După o așteptare de patru ore pentru ambulanță, bunica văduvă a fost dusă la Spitalul St Helier din apropiere...
Când în sfârșit a primit un pat, la mai bine de 14 ore după sosire, fiecare loc era plin. Ca alți zeci de pacienți, a fost lăsată pe coridor.
Clădirile, un dezastru
Din fericire, doamna Sillitoe a suferit doar răni minore în toamnă, relatează dl Spencer, care are mai multe de spus despre spitalul St. Helier:
Impozantul spital art deco a fost un reper local de când a fost construit în 1938, vizibil pe kilometri în sudul Londrei.
Dar de aproape vopseaua se coșcovește, geamurile sunt sparte și sunt găleți pe coridoare pentru a aduna apa care se scurge de pe acoperișul îmbătrânit și din țevile care se dezintegrează.
Multe ascensoare sunt permanent scoase din funcțiune, ireparabile deoarece piesele nu mai sunt fabricate.
„Sunt atât de multe ascensoare stricate încât există un semn pe cele care funcționează, pentru a sublinia care sunt de fapt operaționale”, a spus un membru al personalului.
La ce s-a ajuns în spitalele de stat din Marea Britanie
Alex Croft a scris recent în U.K.’s Independent:
Medici de prim rang au criticat un nou ghid despre modul de tratare a pacienților pe coridoare, avertizând că „normalizează ceea ce este periculos”.
Un nou ghid produs de NHS England în septembrie cu privire la modul de a oferi „îngrijire sigură și de bună calitate” în spațiile „temporare”.
Colegiul Regal de Medicină de Urgență (RCEM) a denunțat ghidul ca fiind „o prostie” și „în afara contactului”, spunând că „nu este posibil să se ofere îngrijiri sigure și de bună calitate” în coridoare și dulapuri într-o nouă declarație de poziție.
Deși recunoaște că îngrijirea pe coridor este „nu este acceptabilă”, ghidul spune că spitalele trebuie să utilizeze mai regulat spațiile temporare – iar utilizarea nu mai este „in extremis”.
Acesta sfătuiește personalul cu privire la modul în care poate oferi „cea mai sigură, cea mai eficientă și de cea mai bună calitate posibilă de îngrijire” în astfel de circumstanțe.
Dorești să oferi o îngrijire inacceptabilă de cea mai înaltă calitate?
Pacienții merită mai mult decât medicina administrată de guvern.
Iar drumul către reformă este să se îndrepte către mai multă disciplină de piață, mai multe semnale de preț, mai multă îngrijire orientată către clienți și, da, mai multă concurență bazată pe profit, scrie James Freeman în WSJ.