Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltă la Coresi! Imprimeriile statului CONCEDIAZĂ sute de angajați. Dragnea ce faci?
Revoltă la Coresi! Imprimeriile statului CONCEDIAZĂ sute de angajați. Dragnea ce faci?

Revoltă la Coresi! Imprimeriile statului CONCEDIAZĂ sute de angajați. Dragnea ce faci?

La începutul săptămânii EvZ a anunțat că administratorul special al Imprimeriilor Coresi, societatea deținută, în totalitate de Ministerul Culturii se pregătește de disponibilizări masive.

La începutul acestei săptămâni, EvZ a relatat despre planul administratorului special de a concedia peste 80 la sută din agajați și de a vinde patrimoniul imobiliar al Companiei Coresi. După doar câteva zile, planul a fost pus în aplicare.

Potrivit lui Mircea Giurgiu, directorul Sucursale Cluj, administratorul special a anunțat că de la Sucursala București vor fi concediați este 60 la sută din angajați, iar de la Imprimeriile Cluj și Oradea aproape toți salariații. ”Noi am primit o adresa ca până vineri, 22 februarie a.c. să pregătim lista cu persoanele care vor pleca. La Cluj și la Oradea vor mai rămâne doar patru salariați. Eu nu voi face nicio listă. Am nimerit într-o mafie uriașă”, a spus Giurgiu, care a mai adăugat că l-a anunțat pe ministrul Culturii și altți oficiali din Guvernul României despre planul de concediere.

La București, angajații au declanșat deja o grevă și protestează împotriva deciziei de concediere. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că Ministerul Culturii nu face nimic pentru a salva situația companiei.

”Vânzarea tuturor activelor care concură la realizarea obiectului de activitate. Disponibilizarea personalului de la Sucursala Cluj și Oradea. Menținerea unor puncte de vânzări pentru menținerea clienților de la Sucursala Cluj și Oradea și efectuarea lucrărilor la tipografia din sediul central. Disponibilizarea personalului excedentar de la centrul din București. Achiziția unei mașini de finisaj/legare carte, în regim de urgență”, este planul administratorului MIrcea Avrămoiu.