Primăria Constanța a început să notifice toți proprietarii de imobile abandonate, părăsite sau degradate din oraș, cu termene stabilite prin hotărârea Consiliulu Local Municipal (CLM), fie de conformare, fie de notificare. “În luna aprilie vom intra cu 25 de hotărâri ale CLM prin care impozitul se va majora cu până la 500%, peste 90% având această supraimpozitare. Sunt pentru cei care nu au înțeles că proprietea naște și obligații, nu numai drepturi. Obligațiile nu sunt legate strict de relațiile cu municipalitate ci de relația cu orașul și comunitatea”, spune primarul Constanței, Decebal Făgădău. 

Municipalitatea va continua cu cu un regulament pentru amplasarea de meșuri pentru cei care din motive financiare nu pot face sau nu pot continua investițiile. Îmbrăcarea în meșuri a clădirilor trebuie să redea, fie fațada originală a clădirii, fie fațada propusă pentru investiții, astfel încât. “Măcar la nivel de zonă centrală, până la finalul anului, să avem o zonă în care să poți respira”, spune Decebal Făgădău. Cele mai multe imobile abandonate, hoteluri sau clădiri de birouri, lăsate în diferite stadii de construcție, sau în paragină, aparțin  cercului de interese a fostei conduceri a administrației pulice locale constănțene. 

În luna aprilie vor fi sancționați inclusiv prorietarii de terenuri. ”Toată zona limitrofă Constanței, dar în interiorul municipiului, este plină de gunoaie. Nu poate primăria Constanța să susțină financiar ecologizarea sau scoaterea la lumină a acestor terenuri. Este strict apanajul proprietarului. Îi vom sancționa până când vor face curat. Tocmai de aceea luna aprilie va fi o lună în care, după ce am făcut campanii de educare, de informare, avem o campanie bazată mai mult pe sancțiuni pentru cei care nu se conformează”, a avertizat primarul Decebal Făgădău.