România este inundată de experți falși. După cazul lui Matteo Politi, care opera la clinici particulare sub titulatura de „chirurg estetician”, a apărut la iveală cazul polițistului care a condus fără permis timp de 20 de ani. Mai mult decât atât, acesta deschidea coloanele oficiale ale președintelui României.

Numele impostorului este Augustin Căpâlnaș și a fost la începuturile sale șoferul ÎPS Andrei, pe vremea când acesta era episcop de Alba. Individul era, în același timp, diacon. Acesta a absolvit teologia în 1996. Căpâlnaș a fost șoferul lui Andreicuț pentru o perioadă de 10 ani.

Ulterior, el a devenit preot de mir și polițist la Școala din Cluj-Napoca, inspector de poliție și purtător de cuvânt la Brigada Poliției Rutiere din București, fără ca acesta să dețină permis de conducere.

La scurt timp după acest moment, Augustin Căpâlnaș a ajuns să deschidă coloanele oficiale ale președintelui Romăniei.

Toată această înșelătorie a ținut până în 2014, atunci când un coleg al bărbatului i-a cerut permisul. Falsul șofer a prezentat doar o copie, iar în momentul în care datele au fost introduse, s-a constatat că acesta nu avea licență de conducere.

Augustin Căpâlnaș a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind dat afară din poliție după 20 de ani de activitate.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului a negat informația conform căreia falsul șofer ar fi fost preot, însă cel din urmă declară: „Mă aflu sub tutela Mitropoliei Clujului, dar nu am parohie. Am fost preot plin, nu scos de la slujire. Da, am divorțat și recunosc că ruptura s-a produs din culpa mea, însă nu văd care e probleme. Da, recunosc și condamnarea la închisoare, dar nu mi se pare ok să-mi reproșați așa ceva.”, informează Antena 1.

Sursă poză: Știrile PRO Tv