Evenimentul Zilei > Social > Imagini spectaculoase realizate cu drona de la Pasajul Domnești. Construcția arată fabulos. VIDEO
Imagini spectaculoase realizate cu drona de la Pasajul Domnești. Construcția arată fabulos. VIDEO

Imagini spectaculoase realizate cu drona de la Pasajul Domnești. Construcția arată fabulos. VIDEO

Au apărut primele imagini filmate cu drona de la lucrările spectaculoase ale sensului giratoriu suspendat de la Pasajul Domnești.
Trebuie menționat că nu este primul sens giratoriu suspendat din România. Îl avem pe cel de laPloiești care este funcțional de mai mulți ani. Pasajul de la Domnești ar rezolva problema unei intersecții importante de pe Centura Capitalei și accesul de pe centură în București, dar și al locuitorilor din Domnești.
Aşadar, secretarul de stat la Ministerul Transporturilor a anunţat că s-a încheiat încă o etapă importantă la pasajul Domnești. A fost montată ultima grindă principală care închide tablierul metalic al giratoriului suspendat.

A fost montată ultima grindă metalică a giratorului suspendat

Pasajul Domnești, un segment important al Centurii Capitalei, capătă forma finală. Într-o filmare aeriană publicată marți, 12 octombrie, se poate observa finalizarea montării grinzii metalice pentru giratoriul suspendat.

„Astăzi a fost montată ultima grindă principală care închide tablierul metalic al giratoriului suspendat.

Și asta după ce în noaptea de 26 spre 27 septembrie am montat grinzile principale ale pasajului Domnești, peste Centura Capitalei, iar în ultimele zile au fost montate și grinzile principale peste linia feroviară”, a anunțat pe Facebook Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Potrivit CNAIR, termenul final de execuție este septembrie 2022.

Investiția totală se ridică la 91,5 de milioane de lei. Configurat sub formă de sens giratoriu, Pasajul va fi construit la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 și Centura București şi are ca principal scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut față de ce s-a scos la licitație pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilitățile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile inițiale și cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvență.

Când va fi gata sensul giratoriu

Potrivit constructorului lucrările de la pasajul de la Domnești ar putea fi gata în primul sau al doilea trimestru al anului viitor. În acest moment se lucrează la rampa de coborâre spre București, și continuă montarea grinzilor metalice. Totodată se lucrează la viitoarea deviere a traficului spre comuna Domnești pentru a putea începe lucrul la rampa de urcare/coborâre dinspre sat.