Imagini șocante pentru NATO: Mormintele soldaților occidentali, profanate de rebelii libieni

Imagini șocante pentru NATO: Mormintele soldaților occidentali, profanate de rebelii libieni

Rebelii libieni, care au fost sprijiniți masiv de Occident, în 2011, în lupta de alungare de la putere a colonelului Gaddafi, se întorc acum împotriva aliaților lor. Mai multe morminte ale soldaților occidentali, căzuți în Orientul Mijlociu în al doilea Război Mondial, au fost profanate, simbolurile creștine fiind zdrobite cu ciocanele.

Imaginile cu cimitirul din Benghazi, în care rebelii libieni profanează mormintele soldaților occidentali, au provocat revoltă în rândul reprezentanților mai multor state din Vest, transmite site-ul Russia Today. Un filmuleț postat pe internet se pare chiar de către cei care au vandalizat cimitirul arată cum aceștia  lovesc și distrug mormintele unor soldați italieni și britanici, care au murit în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Libienii care au cerut sprijinul NATO pentru a da jos regimul Gaddafi pot fi văzuți acum cum doboară crucile și distrug lespedea de pe morminte cu ajutorul unor ciocane. Peste 200 de morminte din cimitirul din Benghazi au fost vandalizate, notează RT. Conform unor speculații,totul nu ar fi decât o reacție la arderea Coranului, în urmă cu două săptămâni, de către militari americani și ai NATO, incident care provocat proteste în lumea musulmană. Peste 1000 de soldați din toată lumea, britanici, francezi, congolezi, vietnamezi, germani, italieni, polonezi și americani, și-au pierdut viața în deșert, în cel de-al doilea Răboi Mondial. Mormintele lor au fost atent îngrijite de fostul regim libian, al colonelului Gaddafi.

<object width="370" height="277"><param name="movie" value="http://rt.com/s/swf/player5.4.swf?file=http://rt.com/files/news/cemetery-libya-graves-desecrate-791/i89d141eae36309f16e92ac8e78739406_cemetery.dv.flv&image=http://rt.com/files/news/cemetery-libya-graves-desecrate-791/soldiers-military-burning-protest.n.jpg&skin=http://rt.com/s/css/player_skin.zip&provider=http&abouttext=Russia%20Today&aboutlink=http://rt.com&autostart=false" /><embed src="http://rt.com/s/swf/player5.4.swf?file=http://rt.com/files/news/cemetery-libya-graves-desecrate-791/i89d141eae36309f16e92ac8e78739406_cemetery.dv.flv&image=http://rt.com/files/news/cemetery-libya-graves-desecrate-791/soldiers-military-burning-protest.n.jpg&skin=http://rt.com/s/css/player_skin.zip&provider=http&abouttext=Russia%20Today&aboutlink=http://rt.com&autostart=false" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="370" height="277"></embed></object>

Ne puteți urmări și pe Google News