Într-o postare pe blogul său personal, Ion Iliescu a menționat că Hildegard Puwak, a fost întodeauna un om modest, căruia nu i-a plăcut să fie în lumina reflectoarelor, cu toate că și-a exercitat cu responsabilitate funcția.

VEȘTI TRISTE în politica românească! A murit un FOST MINISTRU al Guvernului Adrian Năstase

“Cu tristețe am primit vestea morții celei care a fost Hildegard Puwak, ministru al Integrării Europene în guvernul Adrian Năstase și economist cu o profundă înțelegere a fenomenului economic, om de stânga și un om de echipă. Am apreciat, în toți anii în care am colaborat, seriozitatea demersului ei politic și intelectual, responsabilitatea sa și angajamentul neabătut în slujirea interesului public.  Contribuția sa la succesul negocierilor de aderare a României la Uniunea Europeană este prea puțin scos în evidență. A fost întotdeauna un om modest, nu i-a plăcut să fie în lumina reflectoarelor. În acei ani în care acționam practic contra-cronometru pentru a încheia capitolele de negociere, expertiza sa a fost un avantaj pentru România. Apreciez contribuția sa la formularea programului de guvernare al PDSR, cu care partidul a câștigat alegerile din 2000. Ca membru al Parlamentului României, a acționat pentru punerea lui în practică, cu seriozitatea și determinarea care o caracterizau.  Transmit sincerele mele condoleanțe familiei.  Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a scris Iliescu.

La rândul său, fostul ministru Adrian Năstase a declarat după aflarea veștii că Hildegard-Carola Puwak a murit că era extrem de ordonată, disciplinată și corectă în relația cu colegii și că a „suferit, nemeritat, calvarul anti-corupţiei”

"A murit Hildegard Puwak. Rolul ei in ceea ce priveste integrarea Romaniei in Uniunea Europeana nu va putea fi niciodata indeajuns subliniat. Nu cred ca am mai intalnit pe cineva atat de ordonat, de disciplinat, de corect in relatia cu colegii. Am lucrat impreuna si in opozitie si la guvern. Documentele pregatite, solutiile avansate erau impecabile.

Tocmai valoarea ei a transformat-o in tinta politica. A fost atacata murdar, familia ei a patimit. Din pacate. Dupa 2004, a suferit, nemeritat, calvarul „anti-coruptiei”. Un destin frant, un om competent mai putin in angrenajul economiei romanesti.

Dumnezeu sa o odihneasca!", scrie Adrian Năstase pe blog.

Hildegard-Carola Puwak, care a fost ministru al Integrării Europene în Guvernul Năstase, a murit, vineri, la vârsta de 68 de ani.

Hildegard-Carola Puwak s-a născut pe 16 septembrie 1949, a fost deputat în legislatura 1996-2000 și legislatura 2000-2004, ales în județul Timiș pe listele partidului PDSR.

În perioada 1971-1992, Hildegard-Carola Puwak a fost cercetător științific la Institul de Economie Națională.

În perioada 2000-2003, Puwak a fost Ministrul Integrării Europene în guvernul Adrian Năstase.