Ilie Năstase: „Ce poți să faci când nu joci? Duci paharul la gură!” | EVZ EXCLUSIV

Ilie Năstase: „Ce poți să faci când nu joci? Duci paharul la gură!” | EVZ EXCLUSIV

Faptul că Maria Șarapova și-a făcut de cap în perioada suspendării pentru dopaj l-a determinat pe „Nasty” să iasă la rampă cu câteva dintre cele mai spectculoase declarații

Maria Șarapova, deținătoare a cinci titluri de Mare Șlem, a păcălit „Sportul Alb” în ultimii ani, grație doping-ului. Rusoaica în vârstă de 29 de ani a utlilizat Meldonium, substanță care în ianuarie anul trecut a fost interzisă de Agenția Mondială Anti- Doping.

Deși, inițial, suspendarea ei era bătută în cuie pe doi ani, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus Șarapovei pedeapsa până la 15 luni. Pe 24 aprilie (anul curent), fostul număr 1 mondial va reveni oficial în circuitul WTA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu-i este teamă de eșec

Maria Șarapova a uimit în urmă cu două săptămâni, când a mărturisit ce a făcut mai exact în tot acest timp, în care și-a ispășit pedeapsa. „În ultimul an, cantitatea de alcool pe care am consumat- o este mai mare decât toată cantitatea din anii trecuți. Dar s-a întâmplat astfel pentru că am avut o viață socială. Chiar am avut întâlniri cu mai mulți bărbați în aceeași perioadă, nici nu știam cum e. A fost ceva cu totul nou și mi-a plăcut. Nu-mi este teamă că voi eșua în încercarea mea de a reveni. Dacă mi-ar fi teamă nu m-aș mai întoarce. Nimeni nu mi-a zis că trebuie să fie în aprilie, am avut de ales. Nu o să fie o tragedie dacă nu o să câștig un meci. În trecut am adunat sute de succese”, a răspuns sincer tenismena, în presa din străinătate.

EVZ l-a întrebat pe Ilie Năstase ce înseamnă o astfel de declarație din partea unui sportiv de talia Mariei Șarapovei. „Șarapova face ce vrea în viața ei privată, cum e normal. Eu cred că a fost și într- o mică depresie, în perioada asta, a suspendării. Ce poți să faci când nu joci? Duci paharul la gură! E rusoaică, bineînțeles că rezistă la băutură. Pentru ce avea ea nevoie de dopaj, la 29 de ani? Poate eu trebuie să fac asta, că am 70 de ani...”, ne-a declarat primul lider din era Open.

„E sigură treaba și la Serena Williams”

Șarapova (câștigătoare a 34 de titluri WTA în carieră) a primit, până acum, trei wildcard- uri: la turneul Premier de la Stuttgart (22-30 aprilie), la cel Premier Mandatory de la Madrid (6-13 mai) și la cel Premier 5 de la Roma (15-21 mai), competiții ce se vor desfășura pe zgură.

Năstase nu s-a ferit să facă o nouă declarație explozivă. Legendarul tenismen e de pă rere că și Serena Williams (deținătoare a 23 de tiluri de Grand Slam) apelează la dopaj, românul punând seama pe constituția împunătoare a celebrei jucătoare din SUA. „Rusia are o imagine afectată pe plan sportiv, din cauza dopajului, dar e cam sigură treaba și la Serena Williams. Nu vedeți cum arată? Oricum, pe americani nu prea îi controlează nimeni când vine vorba de dopaj. Dacă ar ieși la suprafață toate adevărurile despre dopajul americanilor, ar dispărea toate marile turnee, ar fugi toți sponsorii! Nu vă imaginați cum ar putea fi?”, a conchis Ilie Năstase.