Prefectura Ilfov anunță că sâmbătă seară, începând cu ora 22:00, carantina va fi ridicată în Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni.

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din localităţile ilfovene Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru cele patru localităţi”, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov.

Ce prevede Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov

Ce prevede hotărârea nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov?

De la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară anumite activităţi. Legea se referă la cei care se ocupă de prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice. În această categorie intră restaurantele și cafenelele a căror activitate se desfășoară în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în anumite domenii. Cum ar fi jocurile de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Bilanț coronavirus România sâmbătă, 9 ianuarie

Până acum, pe teritoriul României, au fost confirmate 668.202 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 596.515 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.403 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 16.592 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 08.01.2021 (10:00) – 09.01.2021 (10:00) au fost raportate 86 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.541. Dintre acestea, 1.100 sunt internate la ATI.