Evenimentul ZileiActualitateMai multe localități din Ilfov ies din carantină. Ce restricții rămân în vigoare

Mai multe localități din Ilfov ies din carantină. Ce restricții rămân în vigoare

Mai multe localități din Ilfov ies din carantină. Ce restricții rămân în vigoare
Prefectura Ilfov anunță că, începând de sâmbătă seară, carantina va fi ridicată în Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni.

Prefectura Ilfov anunță că sâmbătă seară, începând cu ora 22:00, carantina va fi ridicată în Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni.

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din localităţile ilfovene Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru cele patru localităţi”, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov.

Ce prevede Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov

Ce prevede hotărârea nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov?

De la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară anumite activităţi. Legea se referă la cei care se ocupă de prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice. În această categorie intră restaurantele și cafenelele a căror activitate se desfășoară în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în anumite domenii. Cum ar fi jocurile de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Bilanț coronavirus România sâmbătă, 9 ianuarie

Până acum, pe teritoriul României, au fost confirmate 668.202 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 596.515 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.403 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 16.592 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 08.01.2021 (10:00) – 09.01.2021 (10:00) au fost raportate 86 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.541. Dintre acestea, 1.100 sunt internate la ATI.


Accesează: