Am anunțat colegii că în echipa mea nu vor fi președinți de organizații. Mai mulți colegi din organizații au spus că este oportun să facem o astfel de echipă.”
Potrivit aceleiași știri, Marcel Ciolacu a anunțat că președinții de organizații județene vor face parte automat din CExN.
Presa a trecut cu vederea aceste precizări.
Și nu numai pentru că a fost atentă doar la chestiunea cum va vota PSD la investirea, de fapt căderea, Guvernului Florin Cîțu, că de aia a fost de acord Ludovic Orban ca ministrul Finațelor să se joace și el cu sînul de plastic al femeii gonflabile pe post de putere, ca să cadă, nu ca să treacă, dar și pentru că habar n-are în continuare de ceea ce semnalez eu în zilele din urmă pînă la răgușeală:
Congresul PSD urmează să reintroducă în practica alegerilor din PSD, dar și din toate partidele, formula Moțiunii din FSN-ul dintre 1990-1992.
Această formulă mi-a amintit brusc de spectacolul ruperii Frontului, la care participasem în calitate de Istoric al Clipei. La Convenția FSN, care s-a desfășurat la Palatul Pionierilor, în ziua de 30 martie 1992, s-a votat pe Moțiuni.
Ce înseamnă un asemenea vot?
De regulă în toate partidele politice, inclusiv în PSD, la Congrese se votează pe funcții. Diferitele grupări negociază sîngeros, uneori chiar în timpul Congresului, pentru funcțiile puse în joc. Astfel, cel care va fi ales președinte trebuie să-și pună susținătorii să voteze pentru funcția de secretar general pe un candidat al altei grupări. Votul pe Moțiune e votul pe echipă. Cel care vine cu Moțiunea, zisă și Proiect politic, vine și cu echipa sa.