Iată ce spun oamenii de știință despre momentele în care te simți înfometat

Iată ce spun oamenii de știință despre momentele în care te simți înfometat Sursa: Pixabay

A te simți înfometat este o senzație care ne face să fim cu cel puțin o treime mai agresivi față de cum ne comportăm în mod normal, spun cercetătorii.

S-a descoperit că stomacul gol îi face pe oameni să devină iritați și nervoși și îi face să se bucure mai puțin de viață. S-a spus că efectele sunt substanțiale și agravează emoțiile negative cu mai mult de o treime. Cercetătorii de la Universitatea Anglia Ruskin bănuiesc că nivelul scăzut de zahăr din sânge îngreunează creierul să-și controleze emoțiile.

Senzația de iritabilitate

Ei au spus că animalele au devenit mai agresive atunci când le era foame, sporindu-și șansele de a lupta împotriva rivalilor pentru a obține mâncare. Cercetătorul principal, profesorul Viren Swami, a spus: „Rezultatele sugerează că senzația de a-ți fi foame este reală, deoarece foamea a fost asociată cu iritabilitatea”.

Profesorul Swami și colegii din Austria au cerut la 64 de persoane să completeze chestionare de cinci ori pe zi. Ei au raportat că se simt cu 37% mai iritați și cu 34% mai supărați atunci când le este foame, în timp ce nivelurile de plăcere au fost cu 38% mai scăzute, potrivit The Sun.

Ne puteți urmări și pe Google News