Evenimentul Zilei > Justitie > Gheorghe Iancu: Scrie în CONSTITUȚIE treaba asta!
Gheorghe Iancu: Scrie în CONSTITUȚIE treaba asta!

Gheorghe Iancu: Scrie în CONSTITUȚIE treaba asta!

Fostul Avocat al Poporului, profesorul universitar de drept Gheorghe Iancu, apreciază că principiile enunţate în scrisoarea preşedintelui Comisiei de la Veneţia sunt corecte.

Într-o declaraţie pentru RRA despre scrisoarea preşedintelui Comisiei de la Veneţia, specialistul în drept constituţional, Gheorghe Iancu, subliniază că judecătorii Curţii se pronunţă independent, iar deciziile CCR sunt general-obligatorii şi nu se comentează.

Gheorghe Iancu: "E foarte bine că a sesizat Comisia de la Veneţia, chiar dacă este un organism consultativ. Soluţia pe care a dat-o Comisia de la Veneţia este cea corectă. Adică: CCR se pronunţă ea, independent de alte autorităţi, iar ceilalţi trebuie să ţină cont de ceea ce spune CCR. Aşa spune însă şi Constituţia noastră, şi nici nu trebuie să se sesizeze Comisia de la Veneţia pentru că scrie în Constituţie treaba asta. Constituţia noastră cuprinde toate elementele de care trebuie să ţinem cont, chiar dacă unii nu vor să ţină cont de ele. Deciziile Curţii se publică în "Monitor" şi sunt general-obligatorii din acel moment".

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: