Jan Lăcătuș, hoțul de buzunare din Cluj, care a bătut un trecător, trebuia să fie de două zile la închisoare. Cine RĂSPUNDE? VIDEO

Jan Lăcătuș, hoțul de buzunare din Cluj, care a bătut un trecător, trebuia să fie de două zile la închisoare. Cine RĂSPUNDE? VIDEO

Hoțul de buzunare din Cluj, care l-a atacat pe un trecător care a avut curajul să îi atragă atenția victimei că este buzunărită, este un recidivist cu state vechi. Hoțul a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, în data de 19 octombrie 2016, iar după doar două zile comitea infracțiuni în centrul Clujului, și asta pentru că polițiștii clujeni nu au pus în executare decizia de condamnare.

Atât de multe înfracțiuni are la activ Jan Lăcătuș, celebru hoț din buzunare, din Cluj Napoca, încât Justiția și Poliția Română au dat încă o dată dovadă că este total ineficientă.

Hoțul din buzunare a avut curajul să îl atace pe un clujean care a avut curajul să îi atragă atenția victimei că este buzunărită într-o stație de autobuz din centrul Clujului. Incidentul a avut loc vineri după amiaza, în jurul orei 16. După ce i-a atras atenția victimei că un bărbat îi umblă în geantă, clujeanul s-a trezit fugărit de hoțul din buzunare. Apoi, bărbatul s-a retras într-un magazin alimentar de unde a sunat la 112. Jan Lăcătuș nu s-a lăsat mai prejos și a mers după acesta. Pe camerele de înregistrare ale magazinului alimentar, se poate observa cum hoțul, după câteva parlamentări cu cel care l-a prins în flagrant, îl lovește cu pumnii în zona capului, după care dispare.

După 48 de ore, șefii Poliției Cluj au dat dispoziție să se verifice modul în care au acționat polițiștii trimiși la fața locului precum și să se afle cine este hoțul violente. Surse judiciare susțin că Lăcătuș a fost reținut duminică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Condamant cu executare, liber pe stradă

Evenimentul Zilei a aflat că hoțul se numește Jan Lăcătuș și are un cazier care se întinde pe câteva pagini. Doar în anul 2015, Jan Lăcătuș a fost arestat, cercetat și judecat, în cinci dosare penale, două pentru tâlhărie, unul pentru furt din buzunare și alte două pentru lovire și alter violențe. Jan Lăcătuș a stat arestat cinci luni, după care a fost eliberat pentru lipsa pericolului social. A ieșit din închisoare și a comis o altă tâlhărie și un furt.

Un exemplu de cât de ferm acționează Poliția Română, este dosarul 22536/211/2015, în care Lăcătuș a fost condamnat la doi ani și două luni cu executare. Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat în data de 19 octombrie 2016, prin decizie definitivă, dar Poliția Cluj nu să pună în executare sentința de condamnare. Interesant este faptul că în cazurile de corupție, cei condamnați definitiv nu ajung la poarta tribunalelor și sunt ridicați de polițiștii de la Executări Penale, iar în cazul unor indivizi de joasă speță, cum este și Jan Lăcătuș, procedura bate pasul pe loc. Așa se face că pe data de 21 octombrie, Lăcătuș mai comite un furt din buzunare și îl agresează pe cetățeanul care a avut curaj să îl demaște public.

Un alt exemplu care dovedește că Justiția Română nu funcționează este dosarul 19149/211/2015, al Judecătoriei Cluj Napoca, unde acelați Jan Lăcătuș este condamnat la opt luni cu suspendare. De asemenea, Lăcătuș a fost obligat să muncească 60 de zile, muncă socială, în favoarea Primăriei Sânpaul, unde nu s-a prezentat niciodată.

Deși această sentință trebuia adunată la cea de doi ani și două luni, pe care Lăcătuș a primit-o pentru tâlhărie, acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce reprezintă o gravă abatere judiciară pentru judecătorul care a judecat dosarul de tâlhărie.