Evenimentul Zilei > Sport > Hoți fără niciun Dumnezeu. Au golit vestiarul lotului național paralimpic
Hoți fără niciun Dumnezeu. Au golit vestiarul lotului național paralimpic

Hoți fără niciun Dumnezeu. Au golit vestiarul lotului național paralimpic

Se pare că hoții nu au niciun pic de conștiință, dovada este jaful de la lotul național paralimpic, de unde au fost furate mai multe bărci si kaiace speciale.

Lotul național paralimpic se confruntă cu o situație fără precedent. Mai multe Kaiace speciale de paracanoe și bărci de 5,2 metri au fost furate.

Aceste bărci l-au ajutat pe Iulian Șerban sa devină de cinci ori campion european și de patru ori campion mondial. Din păcate, acest exemplu al sportului românesc a decedat pe data de 6 ianuarie.

„Cu aceste bărci s-a concurat la Rio”

Mihaela Lulea, copropietară la terenul de pe care au fost furate, este campioană europeană și de 5 ori medaliată cu argint și de 5 ori medaliată cu bronz la Mondiale. Cu aceste bărci, Iulian Șerban a fost de 5 ori campion european si de 4 ori campion mondial, acesta decedând pe 6 ianuarie, portivit prosport.ro.

„Eu nu mă aflu în localitate. Am fost doar informată de dispariția acestor bărci. Cu aceste bărci s-a concurat la Rio.

Nu știu dacă la cum se mișcă lucrurile va fi găsit făptașul. Valoarea ambelor ambarcațiuni se ridica la 8000 de euro. Ne-am dori ca politia sa deschidă cât mai curând o ancheta pe marginea acestui furt.

Exista camere de supraveghere pe drumul principal. Dacă ar fi cineva interesat sa descopere hotul ar lua acele camere sa verifice înregistrările. Dar politia susține ca nu exista astfel de camere”, a declarat Mihaela Lulea pentru Prosport.

Mihaela Lulea (40 de ani) a suferit amputarea piciorului drept după ce la vârsta de 12 ani a fost victima atacului unei ursoaice, la Grădina Zoologică din Timişoara. Lulea practică para-canoe din 2006 şi este multimedaliată în competiţiile internaţionale.

La Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro au participat peste 4.300 de sportivi din peste 160 de ţări, România fiind reprezentată atunci de 12 sportivi care au adus medalii.

Iulian Șerban, multiplu campion mondial la paracanoe

Iulian Şerban a practicat kaiac-canoe în perioada copilăriei şi a fost obligat să treacă la paracanoe după un accident de tren suferit la vârsta de 21 de ani, când şi-a pierdut un picior. Acesta a încetat din viața la vârsta de 35 de ani.