22 ianuarie

 

Horoscop Pe 22 ianuarie s-au născut Byron, Rasputin, Francis Bacon, D.W.Griffith, Serghei Eisenstein, U Than, Camelia Dăscălescu, George Motoi, Ecaterina Szabo, Mihai Negulescu.

 

În „Kalendar” nimic, iar în calendarul creştin-ortodox Sfinţii Timotei şi Anastasie Persul.

 

Astăzi începe ”Davos” dar este o ediție de mâna a doua, niciunul dintre cei mari-mari nu participă. Am primit, ca deobicei, Raportul Edelman 2019, dar nu am timp de el. Elitisme… Există doar două reguli: Cel mai tare are întotdeauna dreptate și bogații vor deveni mai bogați, iar săracii, mai săraci! Asta este toată filosofia….

 

Am primit un email, așa cum spun eu, o scrisoare, printre multele pe care le primesc în fiecare zi. Aceasta are ceva deosebit, ascunde o tragedie. Iat-o:

 

 

”Bună seara Dom Profesor,  

 

Vă salut cu respect și vă doresc în acest nou an să fiți sănătos , fericit și toate să vă fie așa cum vă doriți! Doamne ajută! 

 

V-am citit articolul de azi,  eu nu cred că se vrea stoparea cancerului. Pharma face bani grei pe boala asta și altele. Min.sănătății a aprobat în august 2018 un medicament Ibrance pt cancerul de san metastazat , în valoare de peste 18000 lei cutia cu 21 pastile / luna.În Decembrie au ajuns la concluzia că e scump și au renegociat prețul,  11000 lei blocând astfel la import medicamentul cu hârtii peste hârtii și aprobări și semnături și au venit zilele libere de sărbători și reluam treaba în Ianuarie și nu contează că o grămadă de bolnavi printre care și eu așteptăm de peste 3 săptămâni acest medicament ca să ne continuăm tratamentul. Știți ce înseamnă asta?  Crimă cu premeditare. Dacă vroiau să scape de noi mai repede,  de ce naiba ne-au mai amăgit cu un tratament revoluționar ,, prea scump " ? Pt că trebuie respectat dreptul la tratament conform CE?  Și unde este medicamentul ? Si-au dat seama că medicamentul ăsta chiar ne poate ajuta să o mai lungim și cade greu pe buget,  așa că s-o mai scurtăm….De capul lor să fie! Amin !

Cam asta fac bolnavii de cancer în România,  se lupta boala și cu sistemul. De regulă sistemul câștigă. În rest eu îmi fac de lucru,  trebe să merg mâine cu motanul la veterinar că si-a sfâșiat un deget la labuța stângă spate și mă mai plimb că dacă mă caută moartea pe acasă să -și vadă de drum că eu mai am ceva treabă<img alt="