Editura Evenimentul si Capital

La revedere, domnule profesor Mircea Malița! Lumea imaginată de generația mea. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 17593 Vizualizari

Horoscop Cel de al doilea profesor și îndrumător al meu s-a săvârșit din această viață! Dumnezeu să-l odihnească, a fost un titan! Primul a fost Corneliu Mănescu care m-a părăsit în anul 2000, nu a mai apucat 911, aș fi fost tare curios să aflu comentariile lui despre eveniment. L-am ascultat despre 911, însă, pe Mircea Malița, acasă la el, de unde se vede Arcul de Triumf. Întotdeauna când mă întorceam dintr-o misiune diplomatică, sau comercială, întotdeauna, fără excepție, vizitam unul dintre profesorii și îndrumătorii mei, care dintre ei era în București.

Horoscop Pe 23 mai s-au născut Carl von Linne, Franz Anton Mesmer, Robert Moog, Joan Collins, Anatoli Karpov, Garabet Ibrăileanu,Lucian Mureșan, Gabriel Liiceanu, Dimitrie Leonida, Mihail Konteschweller, Vladimir Streinu, Irina Odăgescu-Țuțuianu.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Mihail Mărturisitorul şi Maria lui Cleopa. Nimic în „Kalendar”.

Horoscop Simbolic, în astrologia lui Dane Rudhyar, ”An Astrological Mandala”, simbolurile sabiane, este ziua Copacului Cunoaşterii, Grădinile Tuileries din Paris. Orice proiect din sfera cunoaşterii, cercetării, ştiinţei în general – început astăzi, are şanse mari de succes. Atenţie, însă, cunoşterea, puterea ştiinţei folosită de persoane iresponsabile devine periculoasă.

Horoscop Cel de al doilea profesor și îndrumător al meu s-a săvârșit din această viață! Dumnezeu să-l odihnească, a fost un titan! Primul a fost Corneliu Mănescu care m-a părăsit în anul 2000, nu a mai apucat 911, aș fi fost tare curios să aflu comentariile lui despre eveniment. L-am ascultat despre 911, însă, pe Mircea Malița, acasă la el, de unde se vede Arcul de Triumf. Întotdeauna când mă întorceam dintr-o misiune diplomatică, sau comercială, întotdeauna, fără excepție, vizitam unul dintre profesorii și îndrumătorii mei, care dintre ei era în București. Corneliu Mănescu era interesat numai de anumite aspecte, dar Mircea Malița era foarte sever și exigent. Mă punea să repet de multe ori, mă critica și îmi arăta cum trebuie făcut. Dacă cu Corneliu Mănescu terminam într-o jumătate de oră și apoi mergeam să jucăm tenis la Clubul Diplomaților, academicianul Mircea Malița mă ținea cel puțin două ore, îmi ținea un curs de diplomație, aplicată la cazul meu. Apoi discutam despre matematici speciale, altă pasiune a mea.

Horoscop Cei doi, Corneliu Mănescu și Mircea Malița aveau un punct comun, chiar dacă nu erau înțeleși, nu prea se frecventau, ba cred că nu se plăceau prea mult unul pe altul. Punctul comun era politica externă a României, care trebuia să susțină interesele eterne ale țării, dintotdeaună și mereu înainte. Amândoi susțineau o poziționare de mijloc, cumpătată, fără extreme și derapări periculoase în politica noastră externă. În viziunea lor de după 1989, a mea și a altora ca noi, România trebuia să devină lider regional, depășind Ucraina și Turcia, ca PIB și putere militară. În deceniul 80 aveam forța națională, un sistem centralizat, potențialul și chiar banii necesari, România nu mai avea datorii și era curtată de toate băncile mondiale. Acest lucru ar fi oferit populației un standard ridicat de viață, alinierea salariilor la cele din Vest și o stabilitate și dezvoltare socio-economică durabile. Repet și am spus-o de nenumărate ori: interesele României nu țin seama de sistemul politic, sau de vremelnicii conducători, interesele națiunii sunt mereu aceleași! Am fost învățat de profesorii mei să înțeleg interesele României și să le slujesc, indiferent de politica trasată de vreun conducător de care se alege, istoria este martoră, praful și pulberea!

Horoscop Nu a fost să fie, poate și din cauza nebuniei faraonice a cuplului Ceaușescu și, în mod cert, a trădării intereselor României de către clasa politică de după 1989.

M-am întâlnit cu Mircea Malița acum un an de zile, în vară, la casa lui de la Vălenii de Munte. M-a recunoscut cu greu, uzura celor 90 de ani atinsese și unul dintre cele mai sclipitoare creiere din lume. A beautiful mind! Dar, m-a recunoscut și mi-a spus: ”Radule, noi am eșuat lamentabil, generația mea, bine că tu ai făcut ceea ce ai făcut, păcat că nu o să poți niciodată să scrii cărți despre aventurile tale, dar sunt sigur, poate tu știi mai bine în ezoterismele tale, avatarul României îți este recunoscător, ce ai sădit tu, o să recolteze alți români!”

Horoscop În sinea mea mă consider un epigon, un nimic, un fir de nisip, față de marii mei profesori. Corneliu Mănescu, Mircea Malița, Mircea Eliade - nume celebre, care trebuie să fie exemple și faruri în viață.

Nu vă luați după derapajele ridicole în politica externă ale lui Dăncilă, Dragnea și Iohannis! Din fericire, Centrala de Externe, așa îi spuneam la MAE, are oameni extraordinari, foarte bine pregătiți și patrioți. Din nefericire, majoritatea timpului o petrec ca să dreagă gafele enorme ale șefilor politici.

Horoscop Am promis că nu mai fac politică. Doar astăzi, când am sufletul greu și amintirea profesorilor mei, titani ai unor vremi apuse, nu mă lasă în pace. Poate o să văd un film, poate un serial. Ceva SF, ca să mă decontectez de la durerea pe care o simt. Este o durere surdă, care se adaugă peste alte multe dureri ale sufletului. Dar, mai bine, o să recitesc o carte a lui Mircea Malița. ”Cumințenia Pământului – Strategii de supraviețuire în istoria poporului român” o carte capitală, care are o dedicație cu scrisul mărunt al lui Mircea Malița: ”Pentru d-l Radu Ștefănescu, Cu veche admirație pentru neobosita căutare a esențelor și respingerea averilor, un student care și-a depășit profesorii!”

Nu, domnule profesor Mircea Malița, nu mi-am depășit profesorii, dar o să discutăm despre a asta în Biblioteca Domnului unde sunt puși la cazna de a termina ce nu au săvârșit pe lumea asta toți profesorii și cărturarii pe care Domnul îi iubește, pentru că și El este iubit de ei.

Horoscop În astfel de zile imi este indiferent dacă mâine este, sau nu, o altă zi, dar există întotdeauna speranța că poate fi o zi mai bună pentru domniile voastre, doar este o altă zi!

٭ ٭ ٭

horoscop

BERBEC Horoscopul tău indica astăzi relații armonice cu cei născuţi in semne de foc şi aer şi nefavorabile cu semnele de pamant şi apă. Veselia, entuziasmul şi buna dispozitie sunt coordonatele zilei de astazi. Profita si distreaza-te din plin, sigur, după muncă, prilejurile devin tot mai rare! Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp. Aspecte favorabile par că te avantajează mai ales în planul mental, al proiectelor, şi prin urmare logică, pe plan social. Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare. Ziua nu este cea mai bună din tot anul, dar de departe nici cea mai proastă, asa încât o să te strecori prin sfârşitul acesta de primăvară medievală şi incertă spre seară care trebuie neapărat să-ţi îmbunătăţească bilanţul zilnic.

Horoscop

TAUR Cu toate că gândești prin o anumita logică, te miri ca nu mai intelegi ce se intampla in jurul tau; probabil ca interesele personale primeaza. Cu siguranţă ca nu iti face nicio placere sa te implici din nou, azi, in rezolvarea unei crize, mai ales ca stii cum se vor defasura lucrurile! Se pare că, și Venus, patroana ta, este destul de clara in aceasta privinta, primesti niste propuneri interesante, dar trebuie sa dai dovada de prudenta. O informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Conjunctura astrologică pare nefavorabilă, dar tu nu trebuie să te decompensezi pentru atâta lucru! Ai întotdeaun de partea ta Liberul Arbitru, decizia proprie, şi un sfătuitor bun. Sfatul meu este să fii mai atent decât de obicei la tot ceea ce înseamnă parteneriat, fie că este vorba de afaceri, fie de dragoste, sau de amândouă. O informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai puţin şi mai des şi evită factorii alergeni.

horoscop

GEMENI Zi placuta si favorabila pentru mai toate activitatile, dar nimic nu se poate asemui, după programul obositor de muncă, cu vizionarea unui film și o cina la un restaurant bun! Comunicarea este punctul tau forte, dar azi nu trebuie sa insisti prea mult cu aceasta abilitate pentru ca zapacesti oamenii cu dinamismul tau. Totuşi, nativul din Gemeni este versatil, dinamic, rapid, dar nu prea se poate schimba. Adevărul este că nu se poate schimba deloc, dar dacă are abilitatea necesară poate să imite dinamica semnelor de foc, să joace pentru scurt timp un rol. Aşa vei putea rezolva situaţiile dificile, de astăzi sau de oricând. „Disimularea inteligentă” a fost întotdeauna cheia succesului, în afaceri, dragoste, sau război. Nu este vorba de falsitate sau ipocrizie. Vrei să ai o viaţă plăcută, să ai un răspuns bun, armonios de la cei din jur. Luptă pentru asta!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:51 ÎNTÂLNIRE de taină în biroul lui DRAGNEA. Se PREGĂTEȘTE mutarea FINALĂ pentru RĂZVRĂTIȚI 15:50 SURSE: Viorica DĂNCILĂ este CONDAMNATĂ să devină PREȘEDINTE PSD. Care ar fi POZIȚIA premierului în SCANDALUL DEMITERII lui DRAGNEA 15:20 A apărut o NOUĂ poza care îl ARUNCĂ în AER pe DRAGNEA. Victor Ponta dă LOVITURA de GRAȚIE, cu o zi înainte de CEx-ul DEBARCĂRII 13:52 Cine NU vrea DEMISIA lui DRAGNEA? Susținerea șefului PSD vine din BIHOR 13:48 Tabăra DRAGNEA CONTRAATACĂ. Va fi EXCLUS vineri! Ghicitoare pentru CExN al PSD: cine a scris SCRISOAREA CELOR TREI 13:44 HAOS și TRĂDARE la nivel înalt în PSD. Dragnea primește o LOVITURĂ FATALĂ de unde nu s-ar fi așteptat NICIODATĂ 12:07 Păzea, Ion Iliescu se întoarce! Editorial de Simona Ionescu 10:29 De ce TACE Dăncilă? Omul care îl poate TERMINA pe Dragnea ÎNCĂ NU s-a HOTĂRÂT de partea cui e. Opinie de DAN ANDRONIC 07:51 POZIȚIONĂRI înaintea CEx-ului. Un LIDER al PSD face declarații despre DEMISIA lui DRAGNEA 00:05 TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! Prieteniile PERSONALE pot ZĂDĂRNICI CONTRAATACUL. „PSD are ȘANSE MARI să PIARDĂ GUVERNAREA” 21:53 FELIX STROE face APEL la UNITATE ÎN JURUL CONDUCERII PSD 21:19 E clar, DRAGNEA ESTE ÎNCOLŢIT din toate părţile! Încă o LOVITURĂ DE RĂSUNET în interiorul PSD 21:10 Firea nu-l uită şi nu-l iartă pe Dragnea. ATACUL CARE SPUNE TOTUL despre intenţiile ei. News alert 20:00 Fotografia momentului! Cum arată HARTA cu judeţele PRO şi CONTRA lui Liviu Dragnea şi care organizații se ABŢIN. Foto în articol 18:14 Firea a oferit DETALII INCENDIARE din culisele PSD. ATAC DEVASTATOR la adresa lui Dragnea 17:58 DRAGNEA NU mai ARE de ALES! DEMISIA sau CĂDEREA GUVERNULUI? PSD poate PIERDE MAJORITATEA în PARLAMENT, dacă actualul LIDER NU SE REATRAGE 17:48 Coaliția PSD-ALDE STĂ SĂ CRAPE. Atac PERFID la premierul DĂNCILĂ în plin SCANDAL al SCRISORII CELOR TREI 15:07 Cei trei grei vs. Dragnea. SCRISOARE DESCHISĂ INCENDIARĂ despre „starea Partidului Social Democrat”. Breaking news 15:05 Dragnea, APROAPE de FINAL. „DEMERSUL PERVERS” din SCRISOAREA CELOR 3 îi poate fi FATAL. ÎL TRĂDEAZĂ şi Dăncilă? Analiza lui Dan Andronic 14:08 Dragnea A PRIMIT MAREA VESTE de la Instanța Supremă. DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru liderul PSD. Breaking news

Articole salvate