Evenimentul Zilei > Actualitate > Horia Brenciu: „Sunt ca o masă de Crăciun”
Horia Brenciu: „Sunt ca o masă de Crăciun”

Horia Brenciu: „Sunt ca o masă de Crăciun”

În preajma vârstei de 40 de ani, artistul recunoaşte că "unele experimente" îl urmăresc.

Un interviu cu Horia Brenciu este un adevărat tur de forţă. Vorbeşte mult, vrea să te convingă, are o avalanşă de idei şi argumente şi toate lucrurile din jurul lui devin "ajutoare". "Am o fire foarte complicată. Dacă e cald vreau să fie rece, dacă e rece vreau să fie cald şi dacă nu e nici cald, nici rece vreau să fie torid", te pune în temă artistul.

"Nu-mi place să fac lucrurile la fel. Farmecul meu personal nu ajunge ca omul să vină la spectacol. Fiecare element de pe scenă creează câte un cârlig pentru viitorul spectacol. Aşa că trebuie să aduc mereu ceva nou. Vreau să dansez, să cânt, să recit, vreau să fac publicul să cânte mai mult decât prevede legea. Sunt ca un fel de masă de Crăciun unde pui de toate: sarmale, tobă, cârnaţi şi dacă nu spui stop, eu tot găsesc un loc unde să mai pun lobodă cu smân­tână", completează Brenciu.

Cu "copiii" la spectacol

După un spectacol total la "Vocea României", unde a fost pentru elevii săi antrenor, avocat şi părinte, Brenciu le-a găsit loc "copiilor" în spectacolele pe care le va susţine la Sala Palatului, între 22-25 martie. "Nu fac nimic neprogramat. Le-am spus din decembrie că vom avea spectacol. Din 12 concurenţi vor urca pe scenă 10".

Artistul consideră că "nici dacă-l ai pe Brenciu în spate" nu pătrunzi uşor în showbiz.

"Eu am riscat, dar era singura modalitate să mă afirm, pentru că televiziunea se săturase de mine. Acum am realizat că de fapt nu televiziunea, ci publicul se săturase de mine, pentru că am testat nefericit tot felul de lucruri. Atunci, dacă mi se dădea un crenvurşt îl mâncam, dacă mi se dădea o prăjitură o înfulecam, dacă mi se dădea o bere, beam puţin pentru că nu sunt băutor. Ceea ce simt eu este că la rândul meu am exagerat de multe ori. Dacă tu apari în zdrenţe timp de două luni în faţa oamenilor, să nu te aştepţi apoi să te cheme la Balul vienez. Dorinţa mea, cu 10-12 ani în urmă, era să experimentez. Unele experimente le resimt şi acum".

De ce nu Eurovision

"Eu sunt partea atipică a artistului român, care a schimbat macazul din prezentator în cântăreţ", spune Brenciu, care a prezentat prima selecţie naţională a Eurovisionului.

"Mi-ar plăcea să concurez, dar nu am timp s-o fac. Recunosc că intri într-un fel de salată orientală la care nu-ţi plac ingredientele. Eu nu-i ştiu pe cei de la Oscar, dar sunt de părere că Academia a votat bine filmele. Nu ştiu dacă s-ar întâmpla acelaşi lucru cu juriile din România. Dacă eu am un nivel de spectacol şi nişte standarde înalte şi văd că celălalt mi le face mai jos, atunci eu n-am de ce să pun o melodie pentru concurs ca să mi le critice cel care nu are standardul meu artistic".

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/d4MwCAAJq_k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Omul nu vrea să vadă un artist cu ifose, ci un om normal, care are ceva ţesuturi adipoase, care nu mai are 20 de ani, ci 40 mâine-poimâine, dar tot îţi face surprize.“
HORIA BRENCIU, cântăreţ

CV

Horia Brenciu, cântăreţ

  • s-a născut pe data de 27 august 1972. A absolvit Şcoala Populara de Artă Braşov (pian şi canto) şi în 1998 a terminat Academia de Teatru şi Film din Bucureşti.
  • muzician, prezentator de televiziune, producător de spectacole, entertainer şi actor;
  • din 1993, începe colaborarea cu TVR 1 ("Robingo", "Tip Top Minitop", "Kiki RikiMiki");
  • 2002, înfiinţează HB orchestra.
  • 2006 începe o relaţie cu producătoarea Alice Dumitrescu.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: