Evenimentul Zilei > International > Hong Kong-ul obligă persoanele infectate cu Covid-19 să poarte o brățară de urmărire
Hong Kong-ul obligă persoanele infectate cu Covid-19 să poarte o brățară de urmărire

Hong Kong-ul obligă persoanele infectate cu Covid-19 să poarte o brățară de urmărire

Hong Kong îi obligă pe toți pacienții cu Covid-19 care se află în carantină la domiciliu să poarte o brățară de urmărire pentru a se asigura că nu ies din casă.

Secretarul pentru sănătate al orașului, Lo Chung-mau, a declarat luni într-o conferință de presă că pacienții vor trebui să poarte brățara de vineri, 15 iulie. Unii oameni care sunt testați pozitiv pentru Covid-19 în oraș pot intra în carantină acasă, deși orașul are și facilități de carantină. Hong Kong a folosit brățări electronice pentru a urmări oamenii înainte de pandemie.

Creșterea cazurilor de Covid-19

În 2020, noii sosiți au fost nevoiți să poarte brățări de urmărire și să fie în carantină timp de 14 zile. Acestea erau brățări cu un cod QR, pe care oamenii trebuiau să le folosească pentru a se înregistra cu o aplicație de pe telefoanele lor. Unii oameni au primit ulterior brățări care le-au putut urmări mișcările.

Hong Kong, ca și China, a avut o strategie strictă, „zero-Covid” încă de la începutul pandemiei. Măsurile orașului au inclus tabere de carantină pentru călători și carantine la hotel pentru toți noii sosiți, inclusiv piloții și echipajul de zbor. Lo, care și-a asumat rolul de secretar al sănătății la 1 iulie, a apărat anterior strategia zero-Covid.

Cazurile de Covid-19 din oraș au crescut rapid în ultimele săptămâni, cu peste 2.000 de cazuri raportate în fiecare zi în ultima săptămână, a raportat ziarul orașului Ming Pao, potrivit Business Insider.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: