Evenimentul Zilei > International > Hollande se aşteaptă ca Belgia să-l extrădeze „cât mai rapid posibil” pe Abdeslam în Franţa
Hollande se aşteaptă ca Belgia să-l extrădeze „cât mai rapid posibil” pe Abdeslam în Franţa

Hollande se aşteaptă ca Belgia să-l extrădeze „cât mai rapid posibil” pe Abdeslam în Franţa

Preşedintele francez Francois Hollande se aşteaptă ca Belgia să-l extrădeze "cât mai rapid posibil" în Franţa pe Salah Abdeslam, un suspect-cheie al atentatelor comise în noiembrie la Paris şi care a fost arestat vineri la Bruxelles, informează AFP şi Reuters.

"Salah Abdeslam a fost direct implicat in pregătirea, organizarea şi comiterea acelor atacuri", a declarat Hollande într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul belgian Charles Michel la Bruxelles. 

"Nu am nicio îndoială că autorităţile judiciare franceze vor adresa foarte rapid o cerere de extrădare" şi "autorităţile belgiene vor răspunde favorabil cât mai rapid posibil", a adăugat el. 

Printre altele, preşedintele francez Francois Hollande a declarat că ameninţarea la adresa securităţii este foarte mare şi că mai multe persoane decât s-a crezut iniţial au fost implicate în planificarea atacurilor islamiste de la Paris acum patru luni, notează Reuters. 

"Trebuie să-i prindem pe toţi cei care au permis, organizat sau au facilitat aceste atacuri şi ne dăm acum seama că sunt mult mai numeroşi decât am crezut iniţial şi am identificat" până acum, a remarcat Hollande, la conferinţa de presă comună cu premierul belgian Charles Michel.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: