Evenimentul Zilei > Actualitate > „Hei! Mor oameni în România. La urgență, până nu îți vine testul COVID, nu esti tratat”
„Hei! Mor oameni în România. La urgență, până nu îți vine testul COVID, nu esti tratat”

„Hei! Mor oameni în România. La urgență, până nu îți vine testul COVID, nu esti tratat”

Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii, semnalează pe o rețea de socializare cazuri scandaloase, cu pacienți morți în spitale din alte cauze, dar etichetați - deces Covid.

Ea spune că dacă ajungi la spital, cu o urgență, nu ești tratat până nu îți vine rezultatul testului Covid, lucru care a făcut ca mai multe persoane să înceteze din viață. Pur și simplu că nu au fost tratate.

 

„Voi incepe sa postez tot felul de astfel de cazuri. De ce? Pentru ca daca ai alta boala, chiar urgenta, pana nu iti vine testul COVID, medicii nu te trateaza. Te tin intr-o asa zisa „zona galbena”. Iar rezultatul testului poate dura si cateva zile. Si poti sa mori. Profesorul de sociologie Pascuta, de la Timisoara, a murit in „zona galbena”, fara sa ii faca nimeni ceva, ca poate are COVID.

Rezultatul testului a venit odata cu certificatul de deces si era negativ. Si nimeni nu vrea sa schimbe protocoalele astea cretine! Poate daca punem presiune publica pe ei o vor face! Acum dau vina pe managerii de spitale. Care nu au nicio vina. Ei doar aplica procedurile stabilite de un grup de „specialisti” de la guvern. Hei! Mor oameni in Romania!”, a scris Olguța Vasilescu.

Fostul ministru a postat și o „speță” a unei prietene de pe rețeaua de socializare, al cărui strigăt merită să se facă auzit:

„Tocmai m-a sunat mama plângând. O prietenă apropiată, pe care o cunosc, cu două fete de aceeași vârstă cu mine și soră-mea, a fost luni dimineața, saptămâna trecută, luată cu salvarea de acasă, cu dureri atroce de abdomen. Diagnosticul: colică renală.

I s-au făcut două teste pentru Covid, ambele negative. Marți seara a murit. Brusc! De luni dimineața până marți seara, internată în spital județean, deci sub supraveghere medicală de specialitate. Fără alte probleme de sănătate.

La insistențele familiei, cu pile și relații, i s-a facut autopsia, dupa o săptămână de la deces: septicemie! Nimeni nu i-a făcut nicio intervenție, nicio investigație, două zile, pentru că nu primiseră rezultatele la teste. Așa că au lasat-o sa moară cu zile.

A ieșit din morgă in sac negru, sigilat, cu formol turnat peste cadavru, ca suspect de Covid, că sunt obligati de un protocol absurd, direct la cimitir, fara slujba, fără nimic.

Asta e țara in care noi stam in casă și ni se pare normal ce se întâmplă în jurul nostru, crezând că cineva ne protejează. Nu, nu ne protejează nimeni, ba din contră, ne omoară! Acceptăm sa ne conducă niște criminali.

Unde le este jurământul lui Hipocrat al medicilor care s-au uitat două zile la un om cum moare? Sunt doar niste criminali in halate albe care respectă protocoale imbecile, nu juraminte ale profesie, a scris pe pagina sa de Facebook, Adriana Vitan Balint, postare preluată de Olguța Vasilescu.