Evenimentul Zilei > Social > Haos la Serviciile de permise și înmatriculări. Suprasolicitat, sistemul a clacat marți dimineața
Haos la Serviciile de permise și înmatriculări. Suprasolicitat, sistemul a clacat marți dimineața

Haos la Serviciile de permise și înmatriculări. Suprasolicitat, sistemul a clacat marți dimineața

Haos total la ghișeele Direcțiilor de Permise de Conducere și Înmatriculări Auto din toată țara. A căzut sistemul, după ce serverele din sediul central, din București, s-au supraîncălzit ca urmare a suprasolicitării, marți dimineața.

Haos total la ghișeele Direcțiilor de Permise de Conducere și Înmatriculări Auto din toată țara. A căzut sistemul, după ce serverele din sediul central, din București, s-au supraîncălzit ca urmare a suprasolicitării, marți dimineața. Românii care au ajuns, de dimineață în fața autorităților pentru înmatriculări auto sau obținerea de permise, au avut parte de o surpriză neplăcută.

Timp de două ore, niciunde în România nu s-a putut prelua nicio cerere și nu s-a putut emite niciun document, sistemul fiind nefuncțional în toată țara. În Timiș, în fața ghișeelor s-au format cozi imense, oamenii fiind iritați pentru că nu au primit niciun răspuns referitor la problemă.

Potrovit subcomisarului de poliţie Rodica Popescu, ofițer de relații cu presa la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, ” a fost o defecțiune la sismtemul informatic, sistemul a picat ca urmare a supraîncălzirii serverelor, care, marți dimineața au fost solicitate”. Aceasta a dat asigurări pentru EVZ  că problema a fost identificată și remediată de specialiști, în jurul orei 10.00. ”Încet, încet sistemul își revine. Ne pare rău pentru cele două ore cât acesta nu a funcționat. Informăm cetățenii că vom prelua absolut toate cererile, azi, chiar dacă va trebui să lucrăm peste program”, a mai spus subcomisarul de poliție.