Nominalizată la OSCAR, Hailee Steinfeld: "Se fac prea puţine westernuri"

Nominalizată la OSCAR, Hailee Steinfeld: "Se fac prea puţine westernuri"

EXCLUSIV EVZ. Actriţa nominalizatǎ la Oscarul pentru cel mai bun rol secundar feminin a explicat pentru EVZ din ce motiv a decis sǎ intre în industria cinematograficǎ la doar opt ani.

Când tatăl ei e ucis de Tom Chaney (Josh Brolin), un zilier angajat la ferma familiei, Mattie Ross (Hailee Steinfeld), o fată de numai 14 ani, porneşte în căutarea ucigaşului, hotărâtă să-i dea de urmă şi să se răzbune, potrivit sinopsisului. În drumul ei întâlneşte un şerif despre care se spune că nu e altul mai dur decât el. E Reuben J. Rooster Cogburn (Jeff Bridges), alcoolic, pierde-vară, cu un caracter imposibil, dar Mattie îl angajează şi insistă să meargă cu el, în ciuda împotrivirii acestuia. În drumul lor înspre rezervaţia indienilor unde au auzit că s-ar ascunde Chaney, li se alătură LaBoeuf (Matt Damon), un ranger care îl caută şi el pe criminal, dar din propriile sale motive. Cei trei au de înfruntat pericole şi surprize care pun la grea încercare adevăratul curaj al fiecăruia.

Ecranizarea romanului lui Charles Portis, "True Grit/Adevǎratul curaj", este regizat şi scris pentru marele ecran de Joel şi Ethan Coen, şi produs de Scott Rudin, Ethan Coen and Joel Coen. Producători executivi sunt Steven Spielberg, Robert Graf, David Ellison, Paul Schwake şi Megan Ellison. Lungmetrajul a acumulat deja 10 nominalizări la Oscar şi opt nominalizări la premiile BAFTA.

Lungmetrajul "True Grit/Adevǎratul curaj" a avut premiera româneascǎ pe 25 februarie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Hailee Steinfeld a vorbit pentru EVZ despre Oscar, glamour şi Jeff Bridges. Evenimentul zilei: Câte westernuri ai vǎzut înainte sǎ lucrezi la "True Grit/Adevǎratul curaj"? Hailee Steinfeld: Nici unul. Dupǎ ce am încheiat filmǎrile la "True Grit/Adevǎratul curaj" am vǎzut filmul original ("O sutǎ de dolari pentru şerif", cu John Wayne – n.r.) şi alte câteva. Dar nu foarte multe. Îmi plac la nebunie, cred cǎ se fac prea puţine westernuri şi mi se pare cǎ este un gen minunat de film. Dar, având în vedere vârsta ta, ce te atrage la o dramǎ atât de sumbrǎ? Dacǎ te duci la o şcoalǎ generalǎ sau la un liceu şi faci un sondaj afli cǎ puştii de vârsta mea nu se uitǎ la westernuri. Dar ieri am trecut pe lângǎ douǎ grupuri de fete care vorbeau despre "True Grit/Adevǎratul curaj", deci cred cǎ filmul a prins şi la cei din generaţia mea. Ce te-a atras la personajul tǎu din film? Mi s-a pǎrut cool cǎ Mattie are atât de multǎ încredere în propriile forţe, cǎ este independentǎ şi îşi apǎrǎ opiniile. Faptul cǎ la acea vreme, femeile, mai ales cele foarte tinere, nu contau în societate, face ca Mattie sǎ fie o sursǎ de inspiraţie pentru generaţia mea. Ea ştie ce vrea sǎ fie şi nu lasǎ pe nimeni sǎ îi dicteze identitatea.

Crezi cǎ fraţii Coen au vǎzut aceastǎ calitate la tine? Sincerǎ sǎ fiu, habar nu am ce au vǎzut (Râde). Ştiu cǎ au dat probe cu o groazǎ de fete, dar nu ştiu ce au vǎzut special la mine. Eram foarte bunǎ la dialoguri, stǎpâneam bine replicile. Existǎ deosebiri şi asemǎnǎri între mine şi Mattie, dar, da îmi apǎr opiniile cu înverşunare.

Ai început sǎ joci de la vârsta de opt ani. A fost decizia ta? E foarte amuzant pentru cǎ verişoara mea juca în reclame la acea vreme şi ea a fost sursa mea de inspiraţie. Prima mea dorinţǎ a fost sǎ joc în reclame, sǎ mǎ pot vedea pe micul ecran. Când am înştiinţat-o pe mama cǎ vreau sǎ devin actriţǎ nu mǎ gândeam cǎ voi ajunge aici. Cred cǎ era pur şi simplu o etapǎ prin care trece orice copil, nu la carierǎ îmi stǎtea mie mintea. Dar mama mea m-a obligat sǎ studiez actoria timp de un an înainte sǎ merg la vreo probǎ, ca sǎ se asigure cǎ sunt consecventǎ, cǎ îmi place realmente aceastǎ profesie şi cǎ nu o sǎ mǎ las de ea. Aşa cǎ am studiat un an. De şase ani sunt actriţǎ profesionistǎ. E viaţa din industria cinematograficǎ la fel de glamour cum ţi-o imaginai? Când mǎ uitam la reclamele verişoarei mele, pǎrea glamour: arǎta minunat, pǎrul îi fâlfâia în vânt... Aspectul glamour a fost unul din motivele pentru care am vrut sǎ intru în industria cinematograficǎ. Şi apoi lucrez la primul meu lungmetraj şi am faţa mânjitǎ cu pǎmânt. Iatǎ, te alegi şi cu reversul glamourului! Te-ai gândit ce şanse ai la Oscar? Sunt foarte fericitǎ cǎ am fost nominalizatǎ. Altfel, faptul cǎ am fost distribuitǎ într-un asemenea film, cǎ am staruri pe post de colegi, înseamnǎ pentru mine enorm. Sǎ faci parte din circuitul festivalier, sǎ candidezi la atâtea premii, reprezintǎ deja o onoare.

Ce staruri ţi-ai dori sǎ cunoşti la gala Oscarurilor? Am cunoscut atât de mulţi oameni incredibili într-un mod pur întâmplǎtor, cǎ nu ştiu ce sǎ rǎspund.

Cum îţi explici nominalizarea la categoria rolurilor secundare? Recunoaşterea pe care o implicǎ Oscarurile este o binecuvântare pentru mine. Atât am de spus.

Cum ai colaborat cu Jeff Bridges? Oho, petreci 10 minute în compania lui şi realizezi cǎ este atât de relaxat şi de amuzant. Când vezi cât de mult îi place sǎ joace, e aproape contagios. Mǎ face sǎ îmi iubesc meseria şi mai mult. Nu prea aveam timp sǎ stǎm de vorbǎ: când nu filmam, trebuia sǎ merg la şcoalǎ. Am avut puţin timp sǎ stau de vorbǎ cu el, dar atunci mi-a povestit amintirile lui de la primul film. Imaginaţi-vǎ, eram la primul meu film şi stǎteam cu Jeff, care fǎcuse vreo 60, şi cu Matt (Damon – n.r.), care fǎcuse peste 40!

  • Celebrul actor cu Jeff Bridge a vorbit recent, într-un interviu exclusiv EVZ, despre provocările implicate de realizarea "True Grit/Adevăratul curaj".  Citiţi AICI mai multe
  • Josh Brolin, actorul nominalizat la Oscar a explicat pentru EVZ de ce nu trebuie să citească vreun scenariu al fraţilor Coen înainte să accepte rolul, de ce actoria e un joc de lego pentru el şi de ce westernul aduce la cinema americanii leneşi. Află AICI mai multe

<iframe title="YouTube video player" width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/CUiCu-zuAgM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>