Evenimentul Zilei > Actualitate > Hagi n-a mai avut curaj să-l vândă pe Ianis în fotbalul mare
Hagi n-a mai avut curaj să-l vândă pe Ianis în fotbalul mare

Hagi n-a mai avut curaj să-l vândă pe Ianis în fotbalul mare

După experiența de uitat avută la Fiorentina, Ianis Hagi ar fi putut face pasul către Sevilla. Andaluzii au înaintat o ofertă tentantă în vară, dar „Regele” s-a împotrivit.

Eu sper ca Ianis Hagi să ajungă şi mai sus de Serie A. Să meargă în La Liga, la echipe mult mai mari. Totul depinde de el. E pregătit din punct de vedere mental pentru tot ce reprezintă fotbalul profesionist la nivel înalt”, spunea recent Cristian Chivu, pentru site-ul eusunt12.ro.

Contrar, însă, cu decizia lui Gică Hagi, care crede și acum că fiul său nu este pregătit să facă față într-un fotbal așa cum se regăsește în primul eșalon al Spaniei. În vară, la doar câteva luni după ce Ianis Hagi a fost răscumpărat de Viitorul de la Fiorentina, pe adresa clubului din Ovidiu a venit o ofertă tentantă din partea Sevillei pe numele fiului „Regelui”.

În vârstă de 20 de ani, Ianis a reușit să sclipească din nou până acum, atât în Liga 1 Betano, cât mai ales la selecționata U21 a României, alături de care a reușit calificarea istorică la EURO 2019.

 

„Ne așteptăm să primim oferte concrete pentru el”

Sevilla, echipa la care a mai evoluat și Raul Rusescu și care se află în prezent pe primul loc în La Liga, ar fi putut fi noua echipă a tânărului mijlocaș ofensiv, dar Gică Hagi s-a împotivit transferului. „În vară, a fost o ofertă concretă din partea celor de la Sevilla. Suma a fost puțin mai mare decât cea pe care a plecat la Fiorentina (n. red – două milioane de euro), dar Gică Hagi nu a fost de acord cu ea, așa că Ianis a rămas la noi. Ne așteptăm să primim oferte concrete pentru el. Cota lui Ianis a crescut din vară și până acum datorită evoluțiilor lui”, a mărturisit Cristian Bivolaru, președintele Viitorului, la Pro X.