Evenimentul Zilei > Sport > Hagi l-a demis pe Mircea Rednic, după înfrângerea cu Poli Iaşi
Hagi l-a demis pe Mircea Rednic, după înfrângerea cu Poli Iaşi

Hagi l-a demis pe Mircea Rednic, după înfrângerea cu Poli Iaşi

Eşecul suferit joi seară, în faţa „lanternei roşii”, Poli Iaşi, a fost picătura care a umplut paharul pentru conducerea Viitorulul Constanţa. Gică Hagi şi Gică Popescu au hotărât, în pragul nopţii, să se despartă de antrenorul principal Mircea Rednic.

Gică Hagi l-a destituit pe experimentatul tehnician în vârstă de 58 de ani, după ce trupa de la malul mării a fost învinsă, în mod surprinzător, pe teren propriu, de Poli Iaşi, scor 1 – 2. Elevii lui Mircea Rednic au fugit o repriză întreagă pentru a restabili egalitatea pe tabela de marcaj, dar oaspeţii din Moldova au lovit, din nou, decisiv, cu puţine minute înainte de sfârşitul partidei (’89), prin mijlocaşul Andreas Calcan.

Cu o singură victorie înregistrată în ultimele paisprezece etape din Liga I, gruparea patronată de Gică Hagi a decis, de urgenţă, să rupă înţelegerea cu cel poreclit „Puriul”. „Din cauza lipsei de rezultate, conducerea clubului Viitorul Constanţa a decis să întrerupă colaborarea cu antrenorul Mircea Rednic. Clubul nostru îi mulţumeşte pentru munca depusă” a sunat comunicat oficial emis de gruparea alb – albastră.

Rednic nu a vrut să renunţe la post

Chiar dacă s-a declarat dezamăgit de rezultatul final afişat pe tabela de marcaj, Rednic nu a dorit să îşi depună mandatul de principal, în urma înfrângerii cu echipa lui Nicolo Napoli. Tehnicianul care a avut, de-a lungul carierei sale, mai multe experienţe în prima divizie a Belgiei a recunoscut că poartă vina performanţelor nefaste din ultima perioadă, însă a explicat că e nevoie de timp ca tinerii fotbalişti ai Viitorului să crească.

„Te gândeşti la toate, încerci să analizezi îşi îţi reproşezi unele decizii în anumite momente. Atunci când nu sunt rezultate, antrenorul este responsabil. Acum, nu vreau să vorbesc despre plecare, pentru că muncim bine. Jucătorilor tineri le trebuie timp. Vom vedea ce se va întâmpla” a comentat „Puriul”, la sfârşitul confruntării de joi seară.

Rednic, mulţumit de contrucţia jocului

„Puriul” a fost mulţumit de modul în care a funcţionat construcţia jocului echipei sale şi a afirmat că e necesară mai multă precizie şi acurateţe pe faza de finalizare.

„Îmi este ciudă, pentru că jucăm şi avem situaţii de a marca. Mai ales în prima repriză, am adus mingea de foarte multe ori în careul de şaisprezece metri. A lipsit ultima pasă, a lipsit poate şi prezenţa mai multor jucători în careul de şaisprezece metri” a conchis, vizibil trist, antrenorul de 58 de ani.