Guvernul german se pregătește de război. Planul elaborat are patru faze

Guvernul german se pregătește de război. Planul elaborat are patru faze armata germania / Sursă foto: Dreamstime

Discuțiile despre un posibil război între Rusia și țările membre NATO sunt din ce în ce mai dese în presa internațională, dar și în lumea politică. Se pare că guvernul german a elaborat deja un scenariu în cazul în care armata rusiei ar pătrunde pe teritoriul său.

Guvernul german se pregătește de război. Analiștii consideră că pătrunderea trupelor ruse pe teritoruiul Germaniei nu este imposibilă.

Guvernul german pregătit de un atac rusesc

Guvernul german a conturat un posibil scenariu de bază al unui atac rusesc împotriva blocului NATO și a ajuns la concluzia că Germania va trebui să participe cu siguranță în luptă, conform tabloidului german Bild.

Jurnaliștii au avut acces la un raport guvernamental intitulat „Analiza riscurilor pentru protecția civilă”. Acest document subliniază că invazia rusă în Ucraina a generat o „schimbare fundamentală a situației de securitate pentru Europa în ansamblu”. Analizând aceste aspecte, experții guvernamentali au ajuns la concluzia că, în cazul unui atac al Rusiei împotriva teritoriului NATO, participarea directă a Germaniei la acesta este un „scenariu probabil”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scenariul pregătit de Guvernul german

Planul de bază al atacului rusesc asupra Alianței și elaborat de Guvernul german presupune patru etape principale:

  • În prima etapă, se desfășoară o campanie de dezinformare în mass-media și pe rețelele sociale, cu scopul de a diviza societatea și de a submina încrederea în instituțiile democratice. În același timp, au loc atacuri cibernetice, acte de sabotaj și distrugeri asupra unor facilități critice de infrastructură, cum ar fi centralele electrice, rețelele electrice și barajele.
  1. În a doua etapă, trupele ruse sunt mutate către granițele estice ale NATO, provocând o reacție similară din partea forțelor alianței. În paralel, încep să apară primii refugiați, iar atacurile cibernetice și actele de sabotaj cresc în intensitate, mai ales îndreptate împotriva unor facilități considerate potențial periculoase, precum uzinele chimice, centralele nucleare și barajele. Există posibilitatea diseminării substanțelor chimice militare în această etapă.
  2. A treia fază implică lovituri militare efectuate de la distanță asupra unor obiective situate pe teritoriul NATO, cu accent pe Germania. Începutul unui conflict armat deschis devine tot mai evident. În paralel, se pot distruge sau bloca sateliții spațiali, iar Federația Rusă poate intensifica amenințările cu utilizarea armelor nucleare.
  • În etapa finală, trupele rusești invadează teritoriul terestru, cu posibilitatea de a pătrunde și în Germania. Ostilitățile se răspândesc și mai mult în spațiul apropiat de Pământ.
Iskander, sistem mobil de rachete balistice cu rază scurtă produs și desfășurat de armata rusă. Este considerat unul dintre principalele arme pe care le-ar putea folosi Rusia într-un război cu NATO.

Iskander, sistem mobil de rachete balistice cu rază scurtă produs și desfășurat de armata rusă. Este considerat unul dintre principalele arme pe care le-ar putea folosi Rusia într-un război cu NATO. Sursa Foto- Dreamstime

Războiul Rusiei împotriva NATO

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a avertizat recent, în cadrul Congresului că, în cazul în care Ucraina va fi învinsă militar, Rusia va continua să își atace vecinii. Potrivit opiniei sale, după Ucraina, Putin va viza statele baltice, ceea ce ar putea duce la un conflict cu NATO.

Analistul militar ucrainean Serhiy Sumlenny susține că o eventuală invazie rusă în statele baltice nu ar implica un război la scară largă, asemenea celui din Ucraina. În schimb, Kremlinul ar urmări să organizeze o agresiune hibridă, folosind amenințarea cu războiul nuclear pentru a descuraja Europa de Vest de la o intervenție directă și de la protejarea statelor baltice.

Vladimir Putin a amenințat Occidentul

Vladimir Putin ameninţă Statele Unite şi Europa cu un atac nuclear dacă vor trimite soldaţi să lupte împotriva armatei sale în Ucraina. Avertismentul a fost rostit în discursul despre starea naţiunii pe care l-a susținut pe 29 februarie în plenul Parlamentului rus, un moment urmărit cu îngrijorare de întreaga lume. Liderul de la Kremlin s-a adresat ruşilor în plină campanie electorala pentru alegerile prezidenţiale, scrutin la care s-a asigurat că nu are rival.

„Au agreat trimiterea trupelor NATO în Ucraina, dar noi cu toții știm soarta celor care au trimis trupe pe teritoriile noastre. Ei trebuie să înțeleagă că și noi avem arme, sunt conștienți de asta, și noi avem arme care pot viza teritoriile lor. Și acum inventează și sperie toată lumea că totul este real și că există un pericol de conflict nuclear, care înseamnă distrugerea omenirii. Ei cumva nu înțeleg gravitatea situației?”, a spus Putin.

A continuat apoi acuzând Statele Unite și aliații săi de practicarea terorismului internațional, susținând că aceștia doresc distrugerea Rusiei.

„Trebuie să neutralizăm amenințările la granița cu Europa, în contextul extinderii NATO spre Est, după ce Finlanda și Suedia au aderat la NATO. Acum fără nicio reținere anunță ca Rusia ar putea ataca Europa. Dar noi toți înțelegem ca ceea ce spun ei e o aberație.Tot ei în același timp urmăresc țintirea unor teritorii ale noastre”, a mai spus Putin în cadrul discursului său.