Gropi de gunoi peste tot în țară și mizerie peste tot. Șeful Gărzii de Mediu este îngrozit

Gropi de gunoi peste tot în țară și mizerie peste tot. Șeful Gărzii de Mediu este îngrozit

Activistul de mediu, politicianul USR, Octavian Berceanu a postat pe pagina oficială de Facebook despre situația incalificabilă de la Stârnești, Olt în privința depozitării resturilor menajere. Octavian Berceanu a mai scos la iveală încă o localitate cu mari probleme în acest sens.

Octavian Berceanu a postat în urmă cu câteva ore un video pe Facebook prin care se relatează despre problema gunoaielor aruncate în localitatea Stârnești, Olt. Postarea este însoțită de un text personal prin care califică îngrijorătoarea situație la care se fac părtașe inclusiv autoritățile administrației locale.

”Nu e ca la țară, e ca într-o altă țară subecuatorială”

”Stârnești, jud. Olt. Nu e ca la țară, e ca într-o țară subecuatorială! Gunoaie și deșeuri periculoase depozitate în gropi ilegale!”, descrie USR-istul Octavian Berceanu în textul postării personale.

Un comentator al postării apreciază deosebit de pozitiv activitatea activistului de mediu: ”Un amănunt care mi se pare fantastic e că omul acesta, Octavian Berceanu, este singur în acest ultim clip. A bătut destule locuri azi (se vede în clipurile precedente), iar acum a rămas singur, să mai lucreze ceva. E doar mașina lui. Un om fantastic, e extraordinar că avem un astfel de om la conducerea Gărzii Naționale de Mediu”.

Octavian Berceanu susține că liderul USR, Dan Barna, i-a propus șefia Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, însă a refuzat. Octavian Berceanu a fost propunerea USR pentru funcţia de comisar general al Gărzii de Mediu. Activistul de mediu a fost consilier general din partea USR în vechiul Consiliu General. El este cunoscut pentru campaniile desfășurate pe pagina de Facebook împotriva depozitelor ilegale de deșeuri. Octavian Berceanu este inginer silvic.

Pasiunea mea este mediul, adică protejarea pădurilor, a aerului, a apelor și a calității vieții”

”Pasiunea mea este mediul, adică protejarea pădurilor, a aerului, a apelor și a calității vieții. Din 1999 conduc șantiere de reconstrucție ecologică, precum Copșa Mică. În ultimii 20 de ani am împădurit mii de hectare de terenuri defrișate, am organizat sute de acțiuni de prindere a celor care tăiau ilegal pădurile sau împușcau animalele pentru divertisment.

Unul din proiectele mele este Pădurea București, prima pădure urbană născută după revoluție. Sunt consilier USR pentru Comisia de mediu și Comisia ape, păduri, pescuit și fond cinegetic ale Senatului, precum și consilier general al Consiliului General al Municipiului București, declară Octavian Berceanu la secțiunea proprie de pe web-site-ul USR-PLUS.

articol sustinut