Băiatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip(H1) pdm09 şi virus respirator Sincitial (VRS). Acesta nu era vaccinat antigripal, mai arată sursa citată.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus că în acest moment nu putem vorbi despre o epidemie de gripă, și a afirmat că este vorba de o circulație mai intensă a virusului gripal. De asemenea, până în prezent, nu a fost anunțată ca vreun spital să fi intrat în carantină. Numărul bolnavilor care au murit de gripă a ajuns la opt. 

„Nu putem vorbi despre o epidemiei de gripă în acest moment, este vorba despre o circulație mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină în acest moment", a declarat, marţi, Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare.

Sorina Pintea a mai precizat că, conform ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal. Ministrul Sănătății a mai anunțat că au fost achiziționate 1.3000.000 de doze de vaccin, iar 100.000 de doze sunt încă în stoc.