Evenimentul Zilei > Economie > Grevă Lufthansa, ziua a doua: 520 de zboruri anulate și 58.000 de pasageri afectați!
Grevă Lufthansa, ziua a doua: 520 de zboruri anulate și 58.000 de pasageri afectați!

Grevă Lufthansa, ziua a doua: 520 de zboruri anulate și 58.000 de pasageri afectați!

Compania aviatică germană Lufthansa a fost nevoită să anuleze aproximativ 520 de zboruri de pe aeroporturile din Frankfurt și Dusseldorf, în a doua zi a grevei declanșate de sindicatul personalului navigant (UFO) - care are 19.000 de membri, transmit Deutsche Welle și Reuters.

Vineri, UFO a declanșat o mișcare de protest, care ar putea deveni cea mai îndelungată din istoria companiei, notează Agerpres.
Aproximativ 1.600 de pasageri și-au petrecut noaptea pe Aeroportul din Frankfurt, cel mai mare hub al Lufthansa, al treilea aeroport ca dimensiuni din Europa (după Heathrow – Londra și Charles de Gaulle – Paris) deoarece zborurile lor au fost anulate în urma grevei.

58.000 de pasageri lăsați în aeroporturi

Sâmbătă, conform datelor Lufthansa, au fost afectați de grevă aproximativ 58.000 de pasageri, în timp ce vineri numărul lor s-a ridicat la 37.000, fiind anulate 290 de zboruri. Dacă negocierile dintre sindicat și conducerea companiei eșuează, greva ar urma să se încheie abia în 13 noiembrie.

Potrivit analiștilor financiari străini costul grevei este de 20 milioane de euro pe zi, în funcție de numărul zborurilor anulate. Costurile totale în urma săptămânii de grevă anunțate de sindicat se ridică la aproximativ 140 milioane de euro.

Deocamdată, companiile aeriene subsidiare ale Lufthansa – Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings, Brussels Airlines, Air Dolomiti și Cityline – nu sunt afectate de mișcarea de protest, astfel încât grupul german poate efectua 90% dintre cele 3.000 de zboruri operate zilnic

Sindicatul UFO, care reprezintă aproximativ 19.000 de salariați de la Lufthansa, a cerut companiei să îmbunătățească oferta cu privire la salarii, pensii și condiții de muncă.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: