Evenimentul Zilei > Economie > Greva CFR: Negocieri aproape eşuate!
Greva CFR: Negocieri aproape eşuate!

Greva CFR: Negocieri aproape eşuate!

Sindicaliştii din domeniul feroviar vor declanşa pe 1 octombrie procedurile conflictului de muncă, iar după 15 octombrie CFR-iştii vor intra în greva generală, dacă negocierile cu Ministerul Transporturilor eşuează.

"În urma negocierilor pe care le-am avut în seara aceasta (miercuri seară – n.r.) cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu am găsit nicio soluţie pozitivă. În continuare avem numai promisiuni că se rezolvă, dar fără soluţii. Toată lumea aşteaptă. Noi ne menţinem punctul de vedere: la 1 octombrie declanşăm procedura de intrare în grevă. Până în 30 (septembrie – n. r.) suntem sub contract, adică sub acord. Nu putem declanşa procedura decât conform Legii conflictelor de muncă, adică după ce ieşim de sub contract, şi atunci cu parcurgerea paşilor legali. Probabil că după 15 octombrie se va ajunge la greva propriu-zisă, la greva generală", a declarat, miercuri seară, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă (FML), Iulian Măntescu. 

Potrivit acestuia, în cursul zilei de joi sindicatele vor avea discuţii cu societăţile feroviare. De asemenea, greva japoneză va continua, ca semn de protest.