Greutatea ideală, în funcţie de înălţime și vârstă. Aveți de făcut câteva calcule simple

Greutatea ideală, în funcţie de înălţime și vârstă. Aveți de făcut câteva calcule simpleSlab. Sursa: dreamstime.com

Medicii au arătat care este greutatea ideală în funcție de înălțime și vârstă. Cei care vor să afle câte kilograme trebuie să aibă au de făcut doar câteva calcule simple.

Medicii și nutriționiștii au explicat cum se calculează greutatea în funcție de înălțime și greutate. Multă vreme a circulat ideea că un adult trebuie să cântărească cu 10 kilograme mai puţin numărul de centimetri peste un metru al înălţimii pe care o au, dar specialiștii au declarat că acesta este un mit.

O mare societate de asigurări din New York, numită Societatea Metropolitană, a elaborat o nouă formulă pentru a calcula greutatea ideală. În cazul bărbaţilor, greutate ideală (kg) este egală cu 50 + 0.75 x numărul de centimetri peste înălţimea de 1.50 metri + 0.25 x numărul de ani peste 20.

Greutatatea ideală a unui bărbat cu o înălţime de 1,70 metri de 30 de ani se va calcula în felul următor: 50 + 0,75 x 20 + 0,25 x 10 = 67,5. Aceasta va fi de 67,5 kg. La femei, valoarea din formulă trebuie înmulţită cu 0.9. Mai exact, o femeie de 30 de ani, ar trebui să aibă 60,75 kg pentru a avea o greutate ideală. Cu toate astea, specialiștii au declarat că greutatea poate varia și în funcție de perioada în care ne cântărim, retenția de apă sau problemele de sănătate.

Pentru a afla greutatea ideală a unui adult, medicii măsoară circumferinţele corporale, pliurile de grăsime, fac analize mai complexe ale compoziţiei corporale. O persoană musculoasă, un sportiv de exemplu, poate avea mai multe kilograme. Acesta are mulți mușchi și un procent de grăsime de doar 8%, ceea ce înseamnă foarte puţin, potrivit Doctorulzilei.

Greutatea ideală pentru adulți

Cercetătorii au mai creat două ecuații cu ajutorul cărora fiecare persoană poate calcula ce greutate ar trebui să aibă:

Greutate în kilograme = 5 x IMC + (IMC împărțit la 5) x (înălțime în centimetri minus 60); Greutate în kilograme = 2,2 x IMC + (3,5 x IMC) x (înălțimea în metri minus 1,5).

O altă soluție este să cereți sfatul nutriționiștilor. Ei oferă consultații personalizate despre cum să planificați și să pregătiți alimente sănătoase și planuri dietetice special concepute pentru pierderea în gretate.

Și medicii bariatri vă pot ajuta cu programe de gestionare a greutății care combină dieta, exercițiile fizice și terapia comportamentală pentru a obține rezultate fără intervenții chirurgicale invazive.