Evenimentul Zilei > Justitie > Greu de intrat șef la Integritate
Greu de intrat șef la Integritate

Greu de intrat șef la Integritate

Cei trei candidaţi care s-au înscris în lupta pentru ocuparea fotoliului de şef al Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI) au început cu stângul.

 Au picat examenul, dar pot depune contestaţii până la 31 august, la sediul ANI. Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon și Ion Ionel Gârleșteanu au picat la proba scrisă. Rezultatele obţinute de pretendenţi au fost anunţate ieri, aceştia fiind declaraţi respinşi.

Pot depune contestație

Vizavi de acest examen, Ciprian Ciucu, preşedintele Consiliului Naţional de Integritate, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj interesant: „Am văzut personal toate lucrările. Toți candidații s-au descurcat chiar bine, competiția fiind echilibrată, aceștia obținând punctaje mari la restul subiectelor, mai puțin la acel subiect care i-a clasat sub cele 70 de puncte minim-obligatorii. Nu știu sigur, dar cred că motivul pentru care legiuitorul a pus chiar în legea ANI cerința cu minimul acela de 70 de puncte din 100, ridicând astfel ștacheta destul de sus, a fost că restul condițiilor de participare la examen sunt foarte laxe din categoria să fii român, să ai studii economice și juridice, peste 18 ani, să nu fi fost securist și să ai certificat de la medic că ești în deplinătăți”, a punctat șeful CNI. Postul de şef al ANI a devenit vacant după demisia lui Horia Georgescu, inculpat într-un dosar, instrumentat de DNA, privind despăgubirile acordate de ANRP în urma unor retrocedări ilegale.