În urma unui zvon fals despre deschiderile de frontieră care s-au răspândit pe rețelele de socializare, sute de migrați și refugiați și-au petrecut noaptea de joi pe un câmp lângă tabăra de migranți Diavata, lângă granița Greciei cu Macedonia de Nord.

Sâmbătă, autoritățile au încercat să bloceze un traseu de acces, formând un cordon de 20 de autobuze pentru a opri migranții să părăsească terenul.

Poliția a tras mai multe cartușe cu gaze lacrimogene după ce mai multe zeci de persoane, unele purtând copii, au aruncat cu pietre și sticle în timp ce încercau să treacă prin cordonul poliției și să ajungă pe drumul principal care duce la graniță, informează Reuters.

„Nu vrm să luptăm cu poliția greacă”, a declarat un refugiat sirian, în vârstă de 36 de ani, așezat pe o pătură cu fiul său în brațe. „Vrem să mergem în Europa, nu vrem să rămânem în Grecia”, a mai spus acesta.

Zeci de mii de refugiați și migranți, în special din Siria, Irak și Afganistat, sunt blocați în Grecia de când țările balcanice și-au închis granițele în 2016.

În 2016, mii de oameni au sat în tabăra de refugiați luni de zile, până autoritățile grecești au închis-o.

 

Te-ar putea interesa și: