Evenimentul Zilei > Actualitate > Grecia, decizie de ultimă oră! Suspendă, până marți, formularele de călătorie
Grecia, decizie de ultimă  oră!  Suspendă, până marți, formularele de călătorie

Grecia, decizie de ultimă oră! Suspendă, până marți, formularele de călătorie

Grecia a anunțat că suspendă, până marți, emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul.

Astfel, cine a obținut formular până acum poate pleca în concediu în Grecia, cine nu, după ziua de marți. Aceasta în condițiile în care, de miercuri dimineață, e obligatorie prezentarea unui test negativ COVID la singurul punct de frontieră terestru deschis pentru intrarea turiștilor în țară, Kulata-Promachonas.

Pe site-ul pus la dispoziție de autoritățile elene pot completa acum formularul doar cei care merg cu avionul sau pe cale maritimă.

Autoritățile elene au precizat că testul COVID va fi necesar de miercuri, 15 iulie, de la ora 6 dimineața, și nu de marți, așa cum au anunțat inițial.

Testele trebuie să fie făcute cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară, la un laborator acreditat, altfel nu vor fi luate în considerare.

Chiar și așa, autoritățile elene precizează că turiștii vor fi testați aleatoriu în continuare.

Formularul online este necesar pentru intrarea în Grecia și trebuie completat cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul țării.

Agenţia France Presse scrie că, vineri, 29 de turişti veniţi din Bulgaria şi România au fost testaţi pozitiv la coronavirus la Promachonas.

Presa greacă a consemnat că 29 de turişti au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 după testele pe care le-au făcut vineri, 10 iulie, la punctul de frontieră Kulata-Promachonas.

Conform autorităţilor elene, citate de iefimerida.gr, turiştii infectaţi sunt cetăţeni din Bulgaria şi România.

Drept urma, Guvernul de la Atena a luat măsura ca va intra de marți în vigoare. Potrivit acesteia, pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomaţi, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare şi formularul online de către turişti, cu cel puţin 24 de ore înainte de intrarea în ţară.

Joi, Guvernul a exprimat îngrijorare în privinţa importului de Covid de la turiştii care intră în ţară, în special din ţările vecine din Balcani, dar şi din România. Pentru cetățenii sârbi, de câteva zile, accesul în Grecia a fost restricționat.

Ministerul de Externe din România a anunţat până acum trei turişti români confirmaţi cu Covid-19.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: