Evenimentul Zilei > Social > Gravurile lui Martin cel frumos, artistul venerat în Eveul Mediu, ajung la Timișoara
Gravurile lui Martin cel frumos, artistul venerat în Eveul Mediu, ajung la Timișoara

Gravurile lui Martin cel frumos, artistul venerat în Eveul Mediu, ajung la Timișoara

Miercuri, la Palatul Baroc din Timișoarea ajunge unul dintre cei mai fascinanți artiști ai Evului Mediu. Gravurile lui Martin Schongauer vor fi expuse sub titlul Martin cel frumos.

Martin Schongauer (cca. 1450 – 2 februarie 1491) este unul dintre cei mai fascinanți artiști ai Evului Mediu. La nord de Alpi era unul dintre cei mai cunoscuți gravori și pictori ai secolului al XV-lea și a fost de-a dreptul venerat în timpul vieții – și numit încă de atunci, frumosul Martin.  Printre cele mai importante lucrări ale lui Schongauer se numără „Madonna în crângul cu trandafiri”, „Micul altar din Isenheim” și „Marea Judecată de apoi”, precum și multe alte desene și gravuri.

Expoziția va cuprinde în jur de 90  de lucrări  restaurate în 1870 de către Amand Durand prin intermediul tehnicii heliogravurii. Durand (1831 – 1905) a fost unul dintre cei mai importanți gravori francezi ai secolului al 19-lea și doar datorită lui, desene și gravuri ale marilor maeștri au fost păstrate până în timpul nostru.

Expoziția, organizată de către Centrul Cultural German Timișoara, Muzeul de Artă Timișoara și Merkur Plus va fi vernisată miercuri la ora 19,00. Ea va putea fi vizitată până pe 10 mai.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News