Teatru istoric pentru copii la Palatul Mogoşoaia. Cum vă puteţi înscrie GRATUIT

Teatru istoric pentru copii la Palatul Mogoşoaia. Cum vă puteţi înscrie GRATUIT

Pentru copiii între 6 şi 10 ani, Asociaţia "De Dragul Artei" propune un proiect de teatru derulat în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, denumit "La Palat animat".

Copiii, părinţii şi dascălii sunt invitaţi în weekend la teatru într-un program special. Conceptul programului porneşte de la istoria familiei Brâncovenilor şi a istoriei palatului brâncovenesc de la Mogoşoaia, acoperind atât valoarea educativă, acurateţea istorică a evenimentelor şi personajelor, cât şi calitatea artistică. Povestea dramatizată va fi susţinută de către actorii Vadim Rusu şi Cornel Mihalache de la Teatrul de pe Lipscani în faţa celor mici şi va porni de la date istorice reale care vor fi transpuse în mod interactiv astfel încât să reînsufleţească istoria locului şi colecţia muzeală expusă aducând elemente de civilizaţie a epocii prin gesturi, costume şi atitudini.

Copiii pot veni, în mod organizat şi gratuit, cu clasa şcolară sau cu părinţii, şi vor trăi istoria la faţa locului, prin talentul actorilor şi prin veridicitatea scenariului care îi va pune faţă în faţă cu personajele epocii.               

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Structura programelor este următoarea:

Sâmbătă, 22 septembrie, ora 10.30 - program destinat familiilor;

Duminică, 23 septembrie, ora 10.30 - program destinat familiilor;

Sâmbătă, 29 septembrie, ora 10.30 - program destinat familiilor;

Duminică, 30 septembrie, ora 10.30 - program destinat familiilor;

Sâmbătă, 6 octombrie, ora 10.30 - program destinat familiilor;

Duminică, 7 octombrie, ora 10.30 - program destinat familiilor;

Sâmbătă, 13 octombrie, ora 10.30 - program destinat familiilor;

Duminică, 14 octombrie, ora 10.30 - program destinat familiilor;

Sâmbătă, 20 octombrie, ora 10.30 - program destinat familiilor;

Duminică,21 octombrie, ora 10.30 - program destinat familiilor;

22 septembrie - 21 octombrie -programe destinate claselor I-IV (de marţi până vineri, în funcţie de  solicitarea învăţătorilor, înscriere cu 5 zile înainte de desfăşurarea programului);

Cum se fac înscrierile

Pentru familii: programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni până vineri, începând cu ora 8.00, la e-mail: oana@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).

Pentru şcoli: programările sunt obligatorii şi se fac numai cu 5 zile înainte de data la care se doreşte programată activitatea, la e-mail: oana@dedragulartei.ro. Grupul trebuie să aibă maximum 20 de copii. Din cauza numărului mic de programe, fiecare şcoală poate înscrie o singură grupă. Transportul este gratuit pentru clasele din Bucureşti.

Participarea este gratuită.

Acces către Palatul Mogoşoaia: Judeţul Ilfov, Mogoşoaia, Str. Valea Parcului nr. 1, la 15 km de centrul Bucureştiului. Mijloace de transport: maxi-taxi de la Piaţa Chibrit sau RATB linia 460 pe ruta Bucureşti-Dămăroaia via Palat Mogoşoaia (linie directă).