“Umanista” GRAPINI a dus, de Sfântul Nicolae, “Lumina” în Voivodina
Editura Evenimentul si Capital

“Umanista” GRAPINI a dus, de Sfântul Nicolae, “Lumina” în Voivodina

Maria Grapini susţine că este recunoscută pentru implicarea în acţiuni şi proiecte româno-române
Autor: | | 3 Comentarii | 415 Vizualizari

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, anunţă că a mai făcut o faptă bună de Sfântul Nicolae, făcându-le un “cadou minunat” românilor din Serbia.

Europarlamentarul Maria Grapini, care precizează, într-un comunicat de presă, că “este recunoscut pentru implicarea în acţiuni şi proiecte româno-române, cu şi pentru semenii noştri care trăiesc în afara graniţelor ţării şi girează numeroase festivaluri de cultură şi poezie, în special în Serbia, unde a fost solicitată permanent de comunităţile româneşti care au nevoie de un punct de sprijin şi de un umăr prietenesc”, a donat o placă evocativă.

Iată ce se mai spune în comunicatul cunoscutului europarlamentar, sugestiv intitulat Cadou minunat, de Sfântul Nicolae, pentru românii din Serbia! Donaţia Mariei Grapini a adus “Lumina” în Voivodina”:

“Maria Grapini a susţinut şi susţine în continuare, financiar, editarea de reviste şi cărţi româneşti, pentru cei care îşi duc viaţa în ţara vecină şi care aşteaptă cu nerăbdare noile apariţii publicistice, semnate de autori importanţi.

Chiar de Sfântul Nicolae, redactorul şef al revistei de literatură, artă şi cultură transfrontalieră, Lumina, din Panciova, Voivodina, Ioan Baba, i-a transmis, emoţionat şi fericit, Mariei Grapini un mare MULŢUMESC, pentru donaţia făcută pentru executarea unei plăci comemorative, ce va sta lângă o alta, specială, dedicată marelui Mihai Eminescu.

“Coperta a patra ne aduce în premieră înfăţişarea noii Plăci evocative „Lumina 1947-2017”, realizată graţie sprijinului doamnei Maria Grapini, europarlamentar al României, care s-a dovedit a fi mai generoasă decât orice Secretariat sau Minister (la plural) - din ambele ţări! În mod simbolic, imaginile de pe coperta a patra, întregesc impresia cu care urcăm pe treptele din Casa de Presă şi Editură „Libertatea” din Panciova, aci fiind şi plăcile evocative de bronz Mihai Eminescu şi Vasile/Vasko Popa, făcând trimitere şi la unele realizări ale redactorilor răspunzători, care în diverse forme s-au zidit în cultura noastră minoritară, care este fără îndoială şi europeană”, scrie Ioan Baba.

Din Bruxelles, umanista Maria Grapini a transmis, la rându-i, un mesaj, pentru toţi românii, de pretutindeni.

“Mă bucur că pot să le fac surprize frumoase prietenilor din Voivodina! Sunt o comunitate românească puternică şi implicată în păstrarea celor mai sfinte repere ale neamului nostru! Sper, din inimă, ca Placa evocativă Lumina să aducă lumină în inimile românilor din Serbia! Lor, dar şi românilor din lumea întreagă, le doresc sărbători frumoase, în pace şi iubire!”, a declarat europarlamentarul PPU-sl”.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate